Офталмолозите на Болница „Тракия“ представиха новите възможности за лечение на очни заболявания

STZAGORA.NET
*
Офталмолози от очно отделение на Болница „Тракия“ представиха новостите в лечението на различни заболявания на работна среща с общо-практикуващи лекари от Старозагорски регион. Работната среща се проведе в зала „Тервел“ на Парк-Хотел Стара Загора и беше открита от завеждащия очно отделение д-р Валентин Христозов. Той представи пред колегите си възможностите на рефрактивната лазерна хирургия за корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм. Отделението по офталмология на Болница „Тракия“ разполага с една от най-модерните лазерни апаратури за рефрактивна хирургия VisuMax на световния лидер Carl Zeiss и вече има натрупан богат опит в извършването на процедурата Lasik. Д-р Христозов посочи 10 мита за за лазерната корекция на зрението, които битуват сред хората и създават невярна представа за резултатите от това лечение.

Д-р Петя Тодорова представи възможностите за съвременно хирургично лечение на катаракта в Болница „Тракия“ и тенденциите за „подмладяване“ на това заболяване. С изключителен интерес личните лекари изслушаха и лекцията на д-р Росица Лолова от МБАЛ „Св.Ана“ в София, посветена на лечението на страбизъм (кривогледство) при деца. Всеки месец д-р Лолова извършва прегледи, консултации и операции на пациенти в Болница „Тракия“. Отражението на диабета върху зрението и тежките заболявания, до които може да доведе ненавременното лечение представи д-р Иван Нейчев.

Работната среща приключи с разговор в неформална обстановка между участниците, които си обещаха, че тази среща няма да бъде последна.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн