Кметът Живко Тодоров откри нова зала за танци в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров откри снощи в Стара Загора нова спортна зала за състезателни и стандартни танци. Тя се намира в сградата на общинското предприятие „Мересев“ ЕООД, на ул. „Димчо Стаев“ №28.

С Решение на Общинския съвет в Стара Загора близо 350 кв.м на третия етаж в сградата са дадени за ползване на Клуба по спортни танци „Център Голд степ“. След направения ремонт, към модерната зала с площ от 200 кв.м., има обособена и помощна зала от 140 кв.м. Клубът съществува от 1984 г. и през него са минали хиляди деца от града, едно от които е и самият градоначалник.

„Радвам се, че Стара Загора е едно от местата, в които може на много високо ниво да се тренира и, че ние наистина сме един център на спорта. Най-вече се радвам че имаме такива хора, които са амбициозни и постигат високи резултати. Ще продължаваме да ви поддържаме и да ви подкрепяме!“, обърна се към присъстващите Живко Тодоров в приветствието си. Той сподели, че е запазил най-добри спомени и емоции от времето, когато е посещавал клуба.

Председателят на клуба Атанаска Дунева благодари на кмета и общинските съветници за гласуваното решение, като подчерта, че залата е една от най-хубавите у нас. По думите ?, ресорният зам.-кмет Красимира Чахова е възродила спорта в града и има най-голяма заслуга за присъдения на Стара Загора приз „Европейски град на спорта“.

В момента в Клуба по спортни танци „Център Голд степ“ са картотекирани 60 състезатели – мъже, жени и деца. Тази година клубът завоюва две златни купи от Републиканското първенство във Велинград и 4 златни медала от Международен турнир в Пловдив. През юни в Стара Загора предстои Държавно първенство по спортни танци.

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн