Съдят 15-годишен, прострелял щъркел с въздушна пушка. Горя кола в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления:
На 13.04.2017г. в РУ – Раднево е получено съобщение, че на улица в село Трънково, общ. Раднево, е намерена мъртва птица – бял щъркел. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че птицата е простреляна с пневматична пушка от 15-годишен младеж. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.325б, ал.2, т.3 от НК.

На 13.04.2017 г. е получено съобщение от служители на ДГС – Чирпан, че неизвестни лица извършват незаконна сеч на дърва от гора, намираща се в землището на с. Найденово, общ. Братя Даскалови. На място са установени петима мъже, както и товарен автомобил “Скания” с прикачено полуремарке, натоварен с дърва от различен дървесен вид, общо 31 пространствени кубически метра. При извършената проверка е установено, че фирма от с. Зетьово има сключен договор с “Напоителни системи” ЕАД да извършва почистване на дървета и храсти в землището на с. Найденово, за което притежава редовно издадени документи, но при осъществяване на дейността са отрязани дървета, освен от имотите на “Напоителни системи” ЕАД, и такива от държавна горска територия, намираща се в землището на същото село, за което фирмата няма издадено разрешително. В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство. Предстои да бъде установено количеството на незаконно добита дървесина.

По-характерни престъпления:
На 13.04.2017 г., е получено съобщение от 50 годишен мъж от гр. Стара Загора, че е проникнато в апартамента му, намиращ се е гр. Стара Загора, на ул. „Христо Ботев“. При извършения на място оглед е установено, че на 13.04.2017 г., за времето от 08.30 ч. до 15.20 ч., неизвестен извършител, чрез използване на подбран или подправен ключ, е проникнал в жилището и след като е взломил метална каса, е отнел законно притежаван пистолет и златни накити. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

На 13.04.2017г., в 11.25 часа, в РУ – Гълъбово е получено съобщение, че каруца е блъснала човек на инвалидна количка в с. Мъдрец, на ул. “Петко Матев”. На място е установено, че каруцата е била управлявана от М. Х., на 26 г., от с. Мъдрец, като при навлизане в десен завой е ударила движещ се с инвалидна количка по пътното платно 68 годишен мъж от същото село. В следствие на удара мъжът е получил охлузно-разкъсна рана на главата. Откаран е във ФСМП – Гълъбово и по-късно е настанен за лечение в отделение по неврохирургия на УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. В РУ – Гълъбово е образувано досъдебно производство по чл.129, ал.2 от НК.

На 13.04.2017 г. в Първо РУ – Стара Загора се е явил 77 годишен мъж от гр. Стара Загора, който е заявил, че на 13.04.2017 г., около 11.15 ч., е получил обаждане на домашния си телефон от непознато лице, което се представило за служител на криминална полиция и поискало съдействие за залавяне на телефонни измамници. За целта трябвало да опакова и да пусне през терасата си златна верижка. Възрастният мъж изпълнил указанията, но по-късно разбрал, че е измамен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.2 от НК.

На 13.04.2017 г., в 23.45 ч., в ОДМВР – Стара Загора е получено съобщение за горящ автомобил в Стара Загора, на ул.”П.Р.Славейков“. На място е установено, че паркиран автомобил “Фолксваген Бора”, собственост на 37-годишен мъж, е с изгоряла предна част. Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая в Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия
На 13.04.2017 г., около 09.25 ч., по път ІV-50027, от с. Енина, общ. Казанлък, за гр. Казанлък, се е движил мотоциклет “Сузуки”, управляван от 27-годишен мъж от с. Енина, непритежаващ необходимата категория за управление на мотоциклет. На около 1 км северно от гр. Казанлък, поради движение с несъобразена скорост, на десен завой, водачът е изгубил контрол над мотоциклета, който е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в л.а. “Гранд Чероки”, управляван от 54-годишен мъж от Казанлък. Вследствие на удара мотоциклетистът е получил множество фрактури на дясната ръка и десния крак. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора с опасност за живота. Не е тестван с техническо средство за употреба на алкохол поради здравословното му състояние. Водачът на лекият автомобил е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1б, вр. с чл.342, ал.1 от НК.

Бързи производства:
На 13.04.2017 г. в с. Овощник, общ. Казанлък, на ул.”Розова долина”, полицейски екип на РУ – Казанлък е спрял за проверка л.а.”Опел Астра”, управляван от М.Р., на 23 г., от Казанлък. Водачът е тестван за употреба на упойващи и наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК. М. Р. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

На 10.04.2017 г., в гр. Стара Загора, на ул.”Августа Траяна”, полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е спрял за проверка л.а. “Фолксваген Голф”, управляван от Й. И., на 21 г., от гр. Раднево. При извършено претърсване в автомобила е намерено и иззето наркотично вещество – марихуана, с тегло 0,65 гр. Образувано е бързо производство.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн