Nu Boyana Film Studios в София се превръща в световен моден град от 5-ти до 10-ти юни

STZAGORA.NET
*
Световни знаменитости и нашумели дизайнери гостуват на Balkan Fashion Week
От София на живо ще се излъчва едновременно в Париж, Лондон, Барселона, Лисабон, Милано, Москва и Букурещ
*
Balkan Fashion Week 2017 ще е първата седмица на модата в световната история, която ще се проведе в кино студио. От 5-ти до 10-ти юни 2017 Nu Boyana Film Studios ще се превърне в най-големия “Fashion City” в Източна Европа. Амбицията на организаторите е да съберат артисти от цял свят в България, непозната до момента модна дестинация. Темата, под която ще се обединят дизайнери, медии и байери от цял свят, е “Модата среща киното!”. Nu Boyana Film Studios е любезен домакин и партньор на събитието, без чиято помощ то не би се случило с този размах.

За прецизната селекция, която ще представи едни от най-талантливите дизайнери и артисти в изключително съчетание от мода и кинематография по време на Balkan Fashion Week 2017 се грижи екип с богат международен опит в организацията на седмици на модата. Международната платформа цели да създаде трайни условия за колаборация между Изтока и Запада.

Представяне на различни модни и арт презентации в съчетание с музикални изпълнения на живо ще се случват на декорите на студиото в Бояна. Улиците на Ню Йорк, Лондон, Куба, Гърция, Рим ще са само част от нещатата, които ще могат да се видят в рамките на събитието.

На специална среща с медиите организаторите на големия моден форум разказаха подробности за събитието. Пресконференцията бе открита от г-н Ярив Лернер – управляващ собственик на Nu Boyana Film Studios. Г-н Лернер изрази своето вълнение от това, че в следващите два месеца Nu Boyana ще подкрепи и работи по специални проекти заедно с Balkan Fashion Week. Сред събитията, които ще се проведат, ще бъде и филмов конкурс с награда от 50 000 евро и подкрепа от страна на филмовото студио за заснемане и реализиране на късометражен филм. Това ще даде възможност за изява на млади таланти. „Това е само малка част от изненадите и вълнуващите неща, които сме ви подготвили“ – заяви филмовия продуцент.

Гост на пресконференцията бе модната икона, блогър, ловец на таланти и създател на първия моден филмов фестивал ASVOFF Даян Перне. Тя обяви, че за 9 години това ще е първото издание на ASVOFF, което ще се проведе първо извън Париж, а и в киностудио, за което е избрана именно модната платформа Balkan Fashion Week, с изключителните възможности и потенциал на Nu Boyana Film Studio. Подготвя се излъчване на живо на събитието от София едновременно в Париж, Лондон, Барселона, Лисабон, Милано, Москва и Букурещ.

„Скрининг на фестивала до момента се е провеждал на различни локации по света. Тази година решихме новото издание да е различно и да бъде нестандартно. За първи път ще се проведе в киностудио. За нас е много вълнуващо и се чувстваме като деца в магазин за играчки, тъй като този ASVOFF ще е изпълнен с нестандартни и вълнуващи елементи. Защото всичко, което правим в този живот, е мода. Очаквайте неочакваното…“, заяви Даян по повод предстоящото издание на престижния кинофорум. Тя е сред малкото утърдени лица в модата, които работят и разпростират своите контакти, влияние и дейност изключително в показването, откриването и промотирането на млади и способни дизайнери, а и артисти въобще.

За изданието през юни е поканен Kim Jones, главен дизайнер мъже за LOUIS VUITTON. Лондон ще бъде представен от авангардния дизайнер Garet Pugh. Eric Daman – дизайнер и стилист на популярните тв продукции “Sex and the City” и “Gossip Girl” ще направи еднодневна творческа работилница. Marc Happel, директор костюми на New York City Ballet ще представи успешни примери за арт пърформанси и инсталации в колаборация – мода и балетно изкуство.

В срещата с медиите участваха и Мира Постулаче – международен PR на Balkan Fashion Week, Юлита Манолова – арт директор на Balkan Fashion Week и част от организаторите на форума: Теодора Гергова, Кристина Димитрова, Елена Алекси и Мила Захариева.

Дни преди старта на Balkan Fashion Week ще се проведе Балкански международен винен конкурс и фестивал BIWC, който тази година има специална кауза против рака на гърдата. Модната платформа ще се включи като партньор в кампания против рака на гърдата, която върви в целия свят под мотото #winelover against cancer, за повишаване на осведомеността и начините за превенция на заболяването. По време на модната седмица могат да бъдат закупени специални фланелки с мотото на кампанията. Средствата, събрани от тях, ще отидат за закупуването на кемпер, който ще пътува из цялата страна и в който ще могат да се правят безплатни изследвания на жените в цяла България.

ОЩЕ ЗА ASVOFF:
След големия успех на първия моден блог в света през 2008 г. Даян Перне създава и първия моден филмов фестивал (A Shaded View on Fashion Film Festival) по време на Парижката седмица на модата. Програмата включва селекция и награждаване в различни категории на късометражни и документални филми с продължителност от 30 сек. до 30 мин., обвързани с модни брандове или актуални теми, засягащи модната индустрия. В продължение на 9 години форматът традиционно първо се провежда в музеите „Помпиду“ или „Жу Де Пом“ в Париж, след което започва своето турне в най-предпочитаните арт локации в Ню Йорк, Лондон, Токио, Милано, Москва, Мексико сити, Барселона, Китай, Рим.

АSVOFF неведнъж е намирал място и в програмата на филмовия фестивал в Кан. Събитието събира най-влиятелните имена от модния бранш, модни дизаийнери, художници, режисьори и знаменителности, за да изберат и наградят заслужилите вниманието на взискателното жури. През последните години то е било водено от световни артисти и дизайнери като Жан Пол Готие, Карл Лагерфелд, Рик Оуенс, Дита Фон Тийз, Роси де Палма и много други.


#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн