Второ основно училище бе домакин на Националната олимпиада по български език и литература

STZAGORA.NET
*
Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ в Стара Загора бе домакин на 11 април на Националната олимпиада по български език и литература за ученици от 7 клас. Официалното откриване бе на 10 април в Регионална библиотека “Захарий Княжески”, където всички учители и 30-те ученици-участници от цялата страна гледаха документалния филм „Спомен за моите деца“ и бяха поздравени от ученици от Второ основно училище.

Националната олимпиада по български език и литература се провежда със съдействието на РУО – Стара Загора. Г-жа Красимира Александрова – главен експерт в МОН, пожела на откриването успех на всички участници и достойно представяне в това престижно състезание.

Гордост за славейковци е участието в олимпиадата на седмокласничката Сара Иванова с преподавател Маргарита Банова. Г-жа Банова е автор и на програмата по откриването на олимпиадата. Тя е в школото от началото на тази учебна година и вече показа безспорни успехи в преподаването със своята възпитаничка. А Сара Иванова е дете с многостранни таланти. През миналата година тя зае второ място в Националния ученически конкурс по информационни технологии в Благоевград.

Преподаватели и организатори на Националната олимпиада по български език и литература специално поздравиха домакините от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ за отличните условия в училище за провеждането на състезанието и за организацията по посрещането – сподели Милена Желязкова, директор на Второ основно училище.

Следващата седмица, на 22 април, славейковци посрещат 330 ученици от цялата страна на спартакиада, посветена на годишнините на училището и на патрона му. Спортната проява, която ще се проведе в Парк „Артилерийски“, е част от програмата за отбелязване на годишнините, която се провежда със съдействието на Община Стара Загора и е под патронажа на кмета Живко Тодоров.

#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн