Всяка четвърта декларация за доходите в Старозагорска област е подадена по интернет

STZAGORA.NET
*
Всяка четвърта декларация за доходите в област Стара Загора е подадена по интернет. До днес в офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък, по интернет са подадени 3834 декларации с ПИК или електронен подпис.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физически лица изтича на 2 май 2017г. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис, но с персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офисите на НАП.

Форматът на декларацията за доходите с баркод е най-лесният и бърз начин за попълването й, като се елиминира възможността от допускане на технически грешки. Необходимо е файлът със съдържанието на декларацията за доходите с баркод да се изтегли от сайта на НАП от интернет http://nra.bg/page?sId236fsL=30&sId236dsA=2017&id=384&textMode=0 и да се попълни в режим „офлайн“ на компютъра на лицето. Декларацията с баркод изчислява автоматично дължимия данък, след попълване на информацията за получените от лицето доходи в съответните приложения към нея. Плащането на данъка за довнасяне се извършва само по банков път, срокът е отново 2-ри май.

От 2017г. НАП предоставя възможност на клиентите си да подадат еднократно коригираща декларация, след изтичане на законовия срок за това. Корекции в декларациите на физическите лица и ЕТ са допустими до 30 септември 2017г.

Напомняме, че при подаване на декларации и документи, клиентите ни са длъжни да се легитимират с личен документ за самоличност, независимо от избрания офис на НАП или пощенски клон. Задължително е те да са попълнили телефонен или мобилен номер за контакт и разбира се да са подписали подаваните документи.

Годишните данъчни декларации могат да бъдат подадени на място в офисите ни в Стара Загора и Казанлък, по интернет, да бъдат входирани в централните пощенски клонове в областните градове или да бъдат изпратени по поща или куриер.

Допълнителна информация за декларирането и плащането на данъци и осигурителни вноски, клиентите ни могат да получат на цената на градски разговор от цялата страна от информационния център на НАП: 0700 18 700 или на електронна поща infocenter@nra.bg
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн