Висока международна оценка на старозагорския Фестивал на виното и културното наследство АВГУСТИАДА

STZAGORA.NET
*
Фестивалът на виното и културното наследство АВГУСТИАДА беше представен като един от петте атрактивни винени фестивали в България в престижния САЙТ ЗА ВИНО И ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ЦЕНТРАЛНА И ИЗТОЧНА ЕВРОПА WineSofa.eu (Wine & Adventures in CEE): http://www.winesofa.eu/articles/6-cant-miss-bulgarian-wine-festivals

Този фестивал е ненадминато преживяване. Мястото на провеждане на фестивала е древният римски град Августа Траяна (дн. Стара Загора). Градът предлага множество обекти на културното наследство и забележителности. Сред многото археологически находки от римския период се откроява великолепна мозайка от Дионисиевото шествие, като една от най-уникалните находки. Тридневния фестивал се провежда на уникално място – Регионалния исторически музей на Стара Загора. Изложбената площ , на която се експонират виното и храната се намира вътре в изложбена зала в музея, която е изградена върху руините на автентичната главна улица на античния град Августа Траяна. Част от програмата на фестивала е провеждането на конкурс за най-доброто вино. По-сериозните ценители и професионалисти могат да се насладят на участие в организираните майсторски класове. Различни вкусни местни ястия и хранителни продукти се предлагат в специално обособена гурме зона. Заповядайте да опитате български вина сред римските руини!

Това е високо международно признание за фестивала АВГУСТИАДА, който след всяко издание повишава своя авторитет.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн