Предстоящо: Концерт на Саня Табакова на 6 април в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Това ще е третият концерт на Саня Табакова в Стара Загора, организиран от Отдел “Култура” в Община Стара Загора и Регионална библиотека “Захарий Княжески”. Саня Табакова ще изпълни руски романси и песни по стихове на Есенин, Тютчев, Цветаева, Церетели, Окуджава, Ваенга, авторски песни по текстове от руски (Дмитрий Зинченко) и български автори (включително собствени). Време и място на провеждане: Регионална библиотека “Захарий Княжески”, 6 април 2017 г. (четвъртък), 18:30 ч., зала първи етаж.

Концертът “Песни от души” този път е с тема: “Любовь – весенняя страна…” Повечето песни са за любовта и пролетта.

Ще бъде представен с няколко песни и CD албумът “Романсы от души”, който се появи само преди няколко месеца. Песните в него са записвани в студиото на Максим Горанов в продължение на близо две години. В него влизат класически романси, цигански таборни и народни песни.

Саня Табакова е родена в Плевен. Завършила е философия в СУ “Кл. Охридски”. Основна професия – дългогодишен книгоиздател. Нейното собствено издателство – “Леге Артис” – издава книги от областите на философия, психология, психоанализа, автобиографична и художествена литература.

Саня Табакова пее от детството си – в семейството, в детско-юношески хор, в група за политически песни (първа награда на Международния младежки фестивал в Ереван, 1997), сред приятели, на представяния на книги и др. От 4 години изнася самостоятелни концерти с китара. Реализирала е повече от 70 концерта.

През 2013 г. печели награда на Третия Международен фестивал-конкурс на руския класически и съвременен романс “Балканская романсиада”, проведен в Руския културно-информационен център в София под патронажа на Посолството на Руската федерация в България, с препоръка за участие в големия формат на фестивала в Москва “Романс без границ”.

Репертоарът й включва повече от 200 руски романса, цигански, фронтови, военни и народни песни, които изпълнява в собствен специфичен стил. Интерпретира също песни на Окуджава, “Любе”, Висоцки, Елена Ваенга. Концертите й са тематични: “Песни от души”, “Четем и пеем Окуджава”, “На войне – как на войне”, “Любов – весенняя страна” и др.

Саня Табакова сама пише стихове, композира песни по свои и руски текстове. Нейна песен “Реквием” по стихове на Дмитрий Зинченко, номиниран за поет на годината на Русия за 2015, озвучава документален филм за децата на затворниците от лагерите по поръчка от Районния съвет на Организацията на децата на концлагеристите в Москва.

През август 2016 излезе неин CD албум “Романсы от души”, записан и мастериран лично от роклегендата Максим Горанов в неговото звукозаписно студио.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн