Превантивно-информационни центрове от 6 града се събират на тридневен тренинг в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
От 7 до 9 април в хотел “Сити” – Стара Загора, Превантивно-информационният център по зависимости към Общинския съвет по наркотични вещества на Община Стара Загора ще бъде домакин на тридневен семинар-тренинг на тема „Личностно развитие – учене чрез опит, обмяна на добри практики за ефективна превенция“.

От 2013 година, когато е създадено Национално движение „Мрежа срещу дрогата“, досега са проведени четири подобни инициативи, като всяка година нараства интересът и броят на градовете участници.

В поредния форум, иницииран от шест превантивно-информационни центъра в страната по Превантивна програма за борба срещу злоупотребата с наркотични вещества “Мрежата-5″, ще участват доброволци от младежките общински съвети и клубове по наркотични вещества и специалисти от Габрово, Хасково, Ямбол, Разград, Кърджали и Стара Загора.

Обучителните модули ще бъдат водени от психолози от Фондация „Институт за съвременна психология“ и ПИЦ по зависимости – Стара Загора. Наситената програма на семинар-тренинга предоставя на доброволците възможността да обменят добри практически умения и взаимно да се обучат в една организирана дейност, демонстрирана от съответния град по жребий. В последния ден на семинара – 9 април (неделя), доброволците от всеки град ще представят пред останалите си връстници и гости своя превантивна дейност, която ще бъде оценена от жури. Трите избрани от журито инициативи ще бъдат отличени с плакети.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн