Задържаха 23-годишен рецидивист, осъждан 12 пъти, само два месеца след излизането му от затвора

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи днес постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Горан С., на 23 г., привлечен като обвиняем за това, че на 24 март 2017 г. от автомобил, паркиран на паркинг край язовир „Копринка“, в условията на опасен рецидив, след счупване на дясно стъкло на лек автомобил е извършил кражба на мобилен телефон, сим-карта и прозрачен силиконов предпазител на стойност общо 320 лева, собственост на 19-годишен младеж – престъпление по чл.196 ал.1 т. 2 вр.с чл.195 ал.1 т.3 вр.с чл.194 ал.1 вр.с чл.29 ал.1 б.“Б“от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 24 март 2017 г. около 12.30 ч. обвиняемият Горан С. преминал покрай автомобила и видял, че в него е оставен мобилен телефон. Той счупил с ръка дясното стъкло, отворил автомобила и извършил кражба на телефона, на който извадил сим-картата и няколко дни по-късно го продал на свой познат за сумата от 60 лв.

По образуваното производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена и изготвена е оценителна експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

До момента обвиняемият Горан С. е осъждан 12 пъти за престъпления против собствеността. Голяма част от осъжданията му са като непълнолетен.

Настоящото престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 10 години. Обвиняемият е изтърпял на 16 януари 2017 г. наказание „Лишаване от свобода“ в размер на три години.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн