Всеки българин може да се включи в кампанията за подпомагане на най-бедните пенсионери

STZAGORA.NET
*

Павлина Делчева

За втора поредна година е в ход националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ под патронажа на омбудсмана Мая Манолова. В кампанията, която бе официално открита на 2 април в София, могат да се включат със свой принос всички български граждани, съобщи за медията ни Общественият посредник в Община Стара Загора Павлина Делчева.

Около 1,2 милиона пенсионери ще получат по 40 лева допълнително за Великден по решение на служебния кабинет. За изплащане на бонусите са заделени 51 милиона лева от хазната. Това стана възможно, след като приходните агенции отчетоха по-висока събираемост през първите два месеца на годината, в сравнение с 2016-та.

Чрез нициативата на омбудсмана се набират средства и хранителни продукти за пенсионерите, които няма да получат великденска надбавка поради това, че пенсиите им надхвърлят определения лимит от 314 лв. Със събраните средства от кампанията най-нуждаещите се пенсионери ще бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева.

Хиляди български пенсионери водят беден, пълен с материални ограничения живот. Целта на кампанията е да им върнем поне част от достойнството за големия християнски празник – сподели Павлина Делчева.

Националната кампания “Великден за всеки – дари празник на баба и дядо”, може да бъде подпомогната по следните начини:
* Чрз изпращане на SMS на номер 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС.
* Чрез обаждане на стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС.
* С превод на средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията с титуляр Български Червен кръст (БЧК): IBAN: BG53UNCR70001522802795; Банков код: UNCRBGSF
* Посредством онлайн дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg
* Чрез интернет платформата AMMADO – https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

За въпроси и подробности по благотворителната великденска кампания жителите на Общината могат да се обръщат към Павлина Делчева, който е и председател на Националното сдружение на местните омбудсмани в България и член на Европейския омбудсман институт (ЕОИ), на телефон 0885 901 264, или директно в офиса й на ул. “Ангел Кънчев” 70.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн