Представят книга за опасностите в Интернет и как да ги избягваме

STZAGORA.NET
*
На 11 април от 18:30 часа в залата на Регионалана библиотека “Захарий Княжески” ще бъде представена книгата на Александър Ненов “Интернет безопасност”. Организатор на събитието е СНЦ “Пътуващите книги на Стара Загора”.

В безопасност ли са децата ни, докато сърфират в интернет? Какво да направим ако хакнат профила ни в социалните мрежи? Как да разберем дали някой е проникнал в компютъра ни и има достъп до личните ни данни?

Това са само част от въпросите, на които Александър Ненов дава отговор в новата си книга „Интернет безопасност”.

Време е да си дадем сметка, че в интернет човек е в опасност, също както в някой квартал с лоша слава през нощта. Александър Ненов, някогашен хакер и настоящ интернет предприемач, знае по-добре от всеки какво е нужно да правите (или да не правите), за да защитите не само себе си, но и децата си. А те са най-уязвими за безбройните опасности, които дебнат в онлайн пространството.

От „Интернет безопасност” ще научите как да криптирате съобщенията и паролите си, както и какво да правите, ако ви хакнат профила; как да пазарувате сигурно с кредитна карта през интернет; какви са признаците, че някой е проникнал в компютъра ви и краде лична информация или дори ви следи през камерата; социалните мрежи – предимства и недостатъци, какви лични данни си струва да им дадете.

И най-важното – как да забележите, че детето ви влиза в опасни сайтове и какви са последствията от това: сексуалната изнуда, която може да започне дори от обикновен чат, трафика на хора, опасните секти, агресивните тролове и речта на омраза, която е по-скоро практика, а не изключение. Всички тези заплахи са напълно реални и е важно детето ви да получи подкрепа от вас, преди да е станало твърде късно…

Александър Ненов е интернет предприемач от 1997 г. Досега той е работил по над 200 онлайн проекта. Реализира най-голямата публична сделка в българския интернет през 2007 г. с продажбата на сайта Teenproblem.net на Инвестор БГ.

Ненов е лектор на серия от семинари на тема иновации и технологии в сред които TEDx, събития в City University, Нов български университет, “Интернет Маркетинг с нулев бюджет”, StartUp Blagoevgrad, Digital Biblio Technologies, TravelMind и др. Носител на наградата “Рицар на книгата” от Асоциацията на българските издатели. Печелил множество награди от конкурса БГСАЙТ и автор на книгите “На 1 клик разстояние”, “Как да печелим от интернет?” и “Интернет безопасност”.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн