Директорът на ОДМВР Стара Загора връчи почетни грамоти за гражданска доблест на Наска Гитова Бончева и Стефан Златков Ангелов.

STZAGORA.NET
*
На 30.03.2017 г. в Първо РУ – Стара Загора, директорът на ОДМВР – Стара Загора, старши комисар Николай Кирков, началникът на Първо районно управление – Стара Загора, главен инспектор Николай Колев и ръководни служители от Първо районно управление , изразиха своята признателност на Наска Бончева на 14 г. и Стефан Ангелов на 16 г., възпитаници на Дома за деца, лишени от родителски грижи (ДДЛРГ) „Мария Терезия“, гр. Стара Загора, за проявени от тях висок морал и гражданско самосъзнание.

На 09.03.2017 г., около 18:30 ч., докато се връщат от тренировка по футбол, двете деца намират на улицата плик със сумата от 380 лв. Двамата без колебание решават да предадат парите на дежурния възпитател в ДДЛРГ „Мария Терезия“, който уведомява за случая служители на Първо РУ – Стара Загора. Собственикът на сумата е издирен и за по-малко от 24 часа изгубените пари са му върнати.

Старши комисар Кирков връчи от името на ОДМВР – Стара Загора на всяко от децата поздравителен адрес и предметна награда, като им благодари за доблестната постъпка и им пожела, както в този момент, чрез делата си винаги да бъдат добър пример за съучениците и приятелите си. Поздравления, чрез Директора на ДДЛРГ „Мария Терезия“, г-жа Латинка Петрова, бяха отправени и към хората от педагогическия и непедагогически персонал на Дома, които в ежедневните грижи за децата, влагат своята силна любов към тях и този начин помагат за изграждането им като достойни граждани.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн