Дружество „Диабет“ ще има рехабилитационен център в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 7 април в 10,30 ч. старозагорският митрополит Киприан ще отслужи водосвет за здраве в клуба на дружество „Диабет“ – Стара Загора, на ул. „Ген. Столетов“ №60.

След извършения ремонт на стойност 26 000 лв., финансиран от община Стара Загора, в помещението са оформени две зали – едната от които – заседателна. Намеренията на ръководството са клубът да се превърне в обществено-социален рехабилитационен център. Предприети са стъпки в тази посока, за да бъде разширен и обогатен обхвата на дейността му, съобщи председателят на дружество „Диабет“ Пенка Ялъмова. То се издържа и развива дейност със средства от членски внос и дарения.

Дружество „Диабет“ – Стара Загора е основано преди 26 години като обединение на медицински специалисти и болни от диабет. Неговата основна цел е да обучава хората как да живеят – да следят здравето си, начина на живот и храненето, защото диабетът не се лекува, а се контролира, защото в противен случай води до тежки усложнения. Провеждат се скринингови изследвания на групи хора за откриване на заболелите.

По официални от 2010 г. насам всеки 10-ти българин има някаква форма на диабет, но малко от хората знаят за проблема си.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн