Групата на ГЕРБ в ОбС – Стара Загора осъжда остро опита на БСП да политизира сесията на Общинския съвет

STZAGORA.NET
*
Всички общински съветници от ГЕРБ напуснаха залата на Общинския съвет в Стара Загора в знак на протест, след грубо нарушение на правилника му за работа от страна на БСП.

„Днес се случи нещо, което не бива да се случва занапред – върнахме Общинския съвет години назад. Общинският съвет бе използван за политическа цел. Хората са ни изпратили тук, за да решаваме проблемите им, да вземаме решения, които осигуряват бъдеще, а не да правим политика чрез четене на декларации, в разрез с установените правила за това. Надявам се това да остане прецедент и да не се случва повече“, категорично заяви Емил Христов, общински ръководител на партията за града и два мандата председател на ОбС.

Христов бе водач и на листата за народни представители на ГЕРБ за Старозагорско, заради което не бе начело на сесията на общинските съветници. Той коментира изчитането на декларацията на БСП за поставената паметна плоча на сградата на Драматичен театър „Гео Милев” в Стара Загора в памет на осъдените на смърт от Народния съд през 1945 г. Христов отбеляза и факта, че тя не бе представена от ръководителя на групата на общинските съветници от левицата, което също, според него, е нов момент в изкривяването на политическата действителност в Стара Загора. „Категоричен съм – всичко, което се случи днес, бе неморален начин и опит да се наруши един установен с години ред и начин на работа на общинските съветници. За съжаление, явно нервите на другарите от БСП не издържаха след загубата на 26 март, но нека се вземат в ръце и да работят в интерес на хората” – каза той.

От трибуната на зала „П. Р. Славейков“ общинският съветник и ръководител на Групата на ГЕРБ в местния парламент Николай Диков заяви: “Използването за политиканстване и за прокарване на определена политическа посока на Общинския съвет е не само недопустимо, но и обидно! Към човека, който погази правилника ни за работа, мога да кажа само едно – Засрамете се!”

Заедно с Групата на ГЕРБ залата напуснаха по време на четенето на декларацията и колегите им от Реформаторския блок, НФСБ и ВМРО.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн