Изтича срокът за деклариране на на корпоративния данък (данък печалба)

STZAGORA.NET
*
На 31 март изтича срокът за деклариране и плащане на корпоративния данък. Годишната декларация са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2016 година. Те попълват отделен формуляр – образец 1010а, в който декларират, че за предходната година не са имали дейност и не са отчели приходи или разходи съгласно закона за счетоводството. Към декларацията не се прилага годишен отчет за дейността.

75% от подадените корпоративни декларации от фирми, регистрирани на територията на област Стара Загора, са изпратени по Интернет. До момента са подадени над 14 600 годишни декларации за облагане с корпоративен данък. За последна година фирмите, които подадат декларациите си по електронен път, ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Отстъпката се ползва само ако и данъкът е внесен в срок до 31 март. От 2018 г. корпоративните декларации ще се подават само по интернет.

От тази година е позволено подаване на коригираща декларация след законоустановения срок. При откриване на счетоводна грешка след срока за подаване на годишната данъчна декларация (31 март 2017 г.) подателят има право еднократно в срок до 30 септември на текущата година да направи промени, свързани с декларирания данъчен финансов резултат и дължимия корпоративен данък за предходната година, чрез подаване на нова декларация.

Неподаването на декларация се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративни данъци може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн