На три тепиха започват схватките от турнира по борба “Динко Петров” в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
За 9-ти път Стара Загора ще бъде домакин на международния турнир по борба “Динко Петров” за кадети и кадетки, момчета и момичета. Схватките започват на три тепиха едновременно, на 25.03.2017 г., от 9.00 часа, в общинската спортна зала “Иван Вазов”.

В него ще участват над 300 състезатели от 10 държави. Турнирът в памет на старозагореца – заслужил състезател и треньор, носител на много медали от олимпийски, световни и европейски първенства, е за двата стила – класически и свободен.

Очакват се състезатели от САЩ, Русия, Швейцария, Словакия, Украйна, Турция, Румъния, Македония,Косов, Литва и Латвия, както и от всички големи клубове в страната.

Меренето на състезателите е утре, 24 март, от 17 часа в залата, а официалното откриване е на 25 март, от 16.00 ч.

Международният турнир по борба „Динко Петров“ е включен в спортния календар на Община Стара Загора и е поредната проява от кампанията „Стара Загора – европейски град на спорта 2017“.

В края на 2016 г. общината предостави зала УСШ за ползване на клуба по борба за 10 години, а бившата борцова зала на ул. „Ген. Столетов“ се превърна в модерна зала за художествена гимнастика. По проект, финансиран от общината, зала УСШ ще бъде изцяло преустроена и преоборудвана с три тепиха, за нуждите на Спортен клуб по борба „Берое“. Това ще позволи провеждането на състезания там. В преобразуването на зала УСШ е предвидено да се извърши козметичен ремонт, да се изгради санитарен възел с баня за жени и да се обособят два фитнес къта с уреди за силова подготовка.

В момента в клуба тренират около 150 борци, 70 от които са от Спортното училище.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн