Вандали събориха комина на барбекюто край Стария чинар. Граждански клуб “ЛИПА” ще възстанови и защити мястото

STZAGORA.NET
*
Вандали са съборили високия около метър комин на барбекюто, построено край Стария чинар в Стара Загора, видя обективът на медията ни вчера. Любимото на много старозагорци уединено и силно енергийно място край 700-годишното дърво, обявено за природна забележителност преди 57 години, за пръв път е осквернено така сериозно след облагородяването му преди три години по инициатива, със средства и труд от членовете на Граждански клуб ЛИПА.

Достойният за съжаление факт предизвика тези дни вълна от възмущение в социалните мрежи. Какво ще предприеме в отговор ГК ЛИПА, попитахме неговия председател Олег Стоилов, който е председател и на Търговско-промишлената палата в Стара Загора.

“На вандалския акт ще отговорим с нашата традиционна градивност – отговори Олег Стоилов. – Разрушеното ще бъде възстановено. Нещо повече: този път мястото около Стария чинар ще бъде облагородено на още по-високо ниво – с изграждането на осветление и на видеонаблюдение, както беше запланувано още преди години. За целта изпратихме писмо до Община Стара Загора с предложението ни и очакваме отговор, за да започнем.”

Днес клуб ЛИПА има сбирка, на която ще бъдат взети съответните решения по случая. Олег Стоилов припомни, че при друга екологична инициатива на ЛИПА – създаването на зоопарк на открито в курорта Старозагорски минерални бани, преди време от пуснатите на свобода там 10 токачки поради действията на вандали първоначално останаха само 3. Но упоритостта на клуба надделя и сега броят им е поне 30. “Вандализмът няма да ни победи!” – категорично заяви председателят на ГК ЛИПА. “Тези, които рушат, поне след това да поемат отговорност, та поне да ги знаем кои са!” – допълни той.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн