Цветанов в Мъглиж: Ще подпомогнем над 145 000 български семейства с до 100% финансиране на инвитро процедури

STZAGORA.NET
*
Трябва да изберете между работещо правителство на ГЕРБ или правителство на БСП, което разрушава държавата. Второто правителство на Бойко Борисов разплати над 6 млрд. стари задължения. Представете си какво можехме да направим с тези пари за развитието на региона. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред жители на Мъглиж. Той заяви, че кабинета „Борисов“ е възстановил доверието на Брюксел след пагубното правителство на Пламен Орешарски. „Изпуснахме две много важни години, заради управлението на БСП – благодарение на ГЕРБ за новия програмен период отново можем да разчитаме на 17 милиарда лева по европейските фондове и на 5, 5 млрд. по програмата за развитие на селските райони“, обясни той.

Цветан Цветанов подчерта, че БСП заблуждават избирателите с нереални обещания. „Казват, че ще опрощават лихвите по кредитите – как? Както през 1996 година фалираха банките, или както преди две години фалираха КТБ. След всяко управление на БСП държавата не може да излезе на чисто финансово години наред. С ГЕРБ България ще продължи да бъде остров на стабилност“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов посочи, че ГЕРБ издига за кандидати за народни представители местни хора, доказали се както в личната, така и в професионалната си реализация. „Важно е българските граждани да познават депутати, които ги представляват, за да могат да им търсят отговорност“, каза той.

Председателят на Националния предизборен щаб коментира и обещанията на БСП, че България ще стане осем милиарда. „За разлика от опонентите ни, ние имаме ясна визия за разрешаване на проблема с демографската криза. Ще подпомогнем над 145 000 български семейства с репродуктивни затруднения като финансираме до 100 % инвитро процедурите. Това е реална помощ, политика, която съответства на проблемите на хората“, заяви Цветан Цветанов.

Водачът на листата на ГЕРБ-Стара Загора Емил Христов бе категоричен, че управление на БСП ще бъде пагубно за България. Той даде пример с община Опан, която има кмет от БСП. „Построиха огромна детска градина в нищото. Тя седи празна и без прозорци“, каза Христов.

“Всеки, който не прави връзка между местно и държавно управление – е наивник щом смята, че нещо хубаво може да се случи в неговия град, в неговото село“, каза зам.-кметът на Мъглиж д-р Душо Гавазов. „Всичко положително, всичко построено и постигнато при нас, е по време на двата кабинета на Бойко Борисов. В Мъглиж хванахме последния вагон на последния европейски влак и благодарение на управлението на ГЕРБ, още по времето на първия Кабинет „Борисов“ – в общината ни влязоха 21 млн. лева по европейски програми. Успяхме да направим ремонти на читалищата в няколко села – Шаново, Ягода, Зимница – така се погрижихме за съхраняването на българщината, най-важното за всички нас“, каза още зам.-кметът на подбалканската община. Той припомни на съгражданите си как по времето на Орешарски всичко, което се е случвало, е останало в застой. „Започнахме да се лутаме, нито една стотинка не влезе в хазната на общината по национална програма, което означаваше само едно – спиране на развитието й“, категорично заяви д-р Гавазов.

От думите на зам.-кметът на Мъглиж стана ясно още, че за разлика от идващите водачи на листи на други партии, които размахват проблемите на хората само преди избори и след това забравят пътя до общината, кандидатите на ГЕРБ винаги са били близо до хората, заставайки честно и открито пред тях.

#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн