Процент отстъпка от данъка за подадена корпоративна декларация по интернет

STZAGORA.NET
*
74% от подадените корпоративни декларации от фирми регистрирани на територията на област Стара Загора са изпратени по Интернет.

До момента в Областта са подадени над 7600 годишни декларации за облагане с корпоративен данък. Срокът изтича на 31 март 2017г. Това е и времето, в което трябва да се плати дължимия корпоративен данък, след приспадане на направените авансови вноски.

За последна година, фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Отстъпката се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 31 март. От 2018г. корпоративните декларации ще се подават само по интернет.

От тази година е позволено подаване на коригираща декларация, след законоустановения срок. При откриване на счетоводна грешка, след срока за подаване на годишната данъчна декларация (31 март 2017г.), подателят има право еднократно в срок до 30 септември на текущата година, да направи промени свързани с декларирания данъчен финансов резултат и дължимия корпоративен данък за предходната година, чрез подаване на нова декларация.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти са с пощенски запис или чрез интернет.

Годишна декларация за облагане с корпоративен данък са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2016 година. Те попълват отделен формуляр – образец 1010а. В него фирмите декларират, че за предходната година не са имали дейност и не са отчели приходи или разходи съгласно счетоводното законодателство. Към декларацията не се прилага годишен отчет за дейността.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративни данъци може да се получи на телефона за информация на НАП: 0700 18 700 на цената на градски разговор.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн