Чистката продължава: Служебното правителство уволни старозагорец и от Борда на Югоизточното държавно предприятие – Сливен

STZAGORA.NET
*
Служебното правителство е уволнило членовете на Съвета на директорите на Югоизточното държавно предприятие – Сливен, което стопанисва държавните горски територии в пет административни области – Стара Загора, Бургас, Сливен, Хасково и Ямбол. Сред уволнените е и старозагорецът Валентин Тотев, познат и като председател на клуба по спортен риболов “Стара Загора”, който стопанисва езеро “Загорка”.

След осбождаването на областния управител инж. Георги Ранов, зам.-областния управител Христо Чаушев, члена на Съвета на директорите на “Мини Марица-изток” Николай Диков, Валентин Тотев е поредната жертва на рокадите в Старозагорско, които явно ще продължат и в близките дни.

Публикуваме интервю с уволненият член на Съвета на директорите на Югоизточното държавно предприятие – Сливен Валентин Тотев:

- Г-н Тотев, кога разбрахте, че ви махат от Борда на Югоизточно държавно предприятие – Сливен?

- Заповедта на министъра на земеделието Тодор Бозуков е от края на миналата седмица, но ни извикаха да ни съобщят за отстраняването във вторник. Дали са я в юридическия отдел на предприятието, откъдето ми се обадиха да ми съобщят.

- Колко човека бяхте в Борда?

- Освен директора на ЮИДП инж. Пенчо Върбанов, който е по право в Борда и си запазва мястото, в Съвета на директорите бяхме само аз и един колега от Бургас, който също е освободен.

- С какви мотиви Ви освободиха?

- Според клауза, която е в договора – че той се прекратява, ако не се справяме със задачите си. На основание чл. 168, т. 3, във връзка с чл. 169, т. 4 от Закона за горите, в които е записано, че министърът е в правото си да ни освободи.

- Наистина ли не се справяхте?

- Тези хора дойдоха буквално онзи ден. Как решиха, че не се справяме, при условие, че предприятието никога досега не е било на такава печалба от 20 години насам?! Планът ни за миналата година е преизпълнен. Справили сме се с всякакви трудности – с пожари, с всичко, каквото е имало последните години.

- Имате ли обяснение?

- Това, което се случва не е само при нас. Разбрах, че и в “Мини Марица-изток” е станало нещо подобно. Това е някаква война. Аз лично нито съм политическа фигура, нито съм член на някоя партия. Защо го правят?!

- А другият Ви освободен колега?

- Той е от ГЕРБ, доколкото знам.

- Имали ли сте някакви служебни проблеми досега?

- Абсолютно никакви. Нито аз, нито колегата. И двамата сме икономисти по професия. Работихме добре с изпълнителния директор.

- Как си обяснявате отстраняването Ви?

- Това е изцяло политическа чистка преди изборите, мога да го кажа с ръка на сърцето. Мен ме е назначавал министърът на земеделието на ГЕРБ – г-жа Десислава Танева, през декември месец 2014 година. Това е!.

- Ще обжалвате ли отстраняването си пред съда?

- Със сигурност. По този начин убиват едни млади хора. Аз съм на 36 години, с образование, магистър. Имам семейство, дете… Може би ни махат точно затова, че си вършим съвестно работата и няма никакви задкулисия, каквито е имало по тяхно време преди години. Никога през живота си не съм бил уволняван за това, че съм се справял със задълженията си. Страшно съм обиден от станалото заради всичкия труд, който съм дал за предприятието.

- А кого назначават на Ваше място, съобщиха ли?

- Официално – не. Но доколкото разбрах – двама софиянци. Не им знам имената. Всичко това го правят подмолно. Не е редно в една нормална държава да се прави това. Не знам какво става. Това е просто някаква безумна чистка. И се назначават някакви хора, които не са запознати изобщо с дейността на предприятието. И не е само тук. В цяла България ги правят.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн