Стара Загора ще се включи в „Часът на Земята 2017“

STZAGORA.NET
*
Стара Загора ще се присъедини към десетото издание на глобалната инициатива „Часът на Земята”, организирана от международната природозащитна организация WWF. Мотото на „Часът на Земята“ в България тази година е “Загаси светлините, отвори очи за планетата!”. В събота, 25 март, точно в 20.30 часа в знак на съпричастност за един час ще загасне художественото осветление на сградите на Община Стара Загора, Оперния театър, Художествената галерия и Регионалния исторически музей. По този начин ще бъде отправен призив за по-устойчиво климатично бъдеще и опазване на природните ресурси на планетата.

„Часът на Земята“ е кауза, обединяваща милиони хора от целия свят. Те символично загасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Началото й е поставено през 2007 г. в Австралия, като инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Тази година „Часът на Земята“ ще обиколи света за десети път. На 25 март милиони хора в над 170 държави и над 7000 града по света ще загасят светлините за един час в подкрепа на каузата.

Община Стара Загора призовава всички граждани да изразят своята съпричастност и активна гражданска позиция, като също загасят светлините в домовете си за един час в 20.30 часа на 25 март.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн