Предстоящо: Седмица на Франкофонията в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
„Франкофонията – парченца история и изкуства“ е мотото на тазгодишната седмица на Франкофонията, организирана от Алианс Франсез в Стара Загора. Събитията започват на 20 март в Регионалната библиотека „Захарий Княжески“.

В 17.30 часа ще бъде открита изложбата „С Франция в сърцето“ на младата Катерина Иванова, завършила ГПЧЕ „Ромен Ролан“, в момента студентка „Изобразително изкуство“ в СУ „Климент Охридски“.

От 18.00 часа в залата на библиотеката ще бъде прожектиран филмът „Весела Коледа“ – историческа драма за Първата световна война на френския режисьор и сценарист Кристиан Карио. Филмът има номинации за Оскар и Златен глобус.

На 22 март от 18.30 ви каним на концерт „Парижка нощ“ със специалното участие на групата „HOT CLUB“ от Пловдив, солист Надя Тончева, преподавател по поп и джаз пеене в НУМСИ „Христина Морфова“.

Седимицата на Франкофонията се организира със съдействието на Община Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Входът е свободен.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн