Над 1400 изпълнители от цялата страна идват на “Орфеево изворче” в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 17 и 18 март 2017 г. в Стара Загора ще се проведе седемнадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“. Конкурсът е организиран от Националният музикално-фолклорен съюз „Орфеево изворче“ и Община Стара Загора. За поредна година той дава сцена за изява на деца таланти в областта на фолклорното изкуство. В дните на конкурса участие са заявили над 1400 изпълнители от цялата страна.

Официалното откриване ще бъде на 17 март (петък) от 10.00 ч. на сцената на НЧ „Св. Климент Охридски-1858 г.“. Конкурсната програма ще протича в петък и събота в залите на Центъра за подкрепа на личностното развитие, НЧ „Св. Климент Охридски-1858 г.“ и залите на Общински ансамбъл „Загоре“ в Драматичен театър – Стара Загора.

На 18.03 (събота) от 19.00 ч. в Драматичния театър ще се състои Гала концерт на лауреатите в конкурса и връчване на наградите:

• Приз на кмета на община Стара Загора;
• Годишни стипендии на Министерството на културата по програмата за мерки за закрила на деца с изявени дарби;
• Голямата награда на Фен Фолк ТВ – заснемане и излъчване на видеоклип на най-изявения народен певец;
• Специална награда на Тракийско дружества “Одринска епопея” – за колективен участник.

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн