С конкурси и изложба ОИЦ – Стара Загора отбелязва годишнини от сътрудничеството между България и ЕС

STZAGORA.NET
*
ОИЦ – Стара Загора анонсира обща инициатива на мрежата от областни информационни центрове под надслов “Заедно за Европа”. От 10 март до 20 май в цялата страна ще се проведат събития, посветени на три значими годишнини: 60 години от създаването на Европейския социален фонд, 10 години от присъединяването на България в Европейския съюз и 6 години от цялостното функциониране на Мрежата от 28 информационни центъра в страната.

Като част от националната инициатива “Заедно за Европа”, ОИЦ – Стара Загора организира следните събития:

1. Фотоконкурс “Европа през моя обектив” за ученици и младежи, непрофесионалисти, между 16 и 26 години. От 24 март до 24 април участниците да представят значими проекти, финансирани с европейски средства, които са променили населено им място и живота на хората.

2. Конкурс за рисунки “Рисувам моята Европа” за ученици от 5 до 8 клас, участници в групи по изобразително изкуство в рамките на проект “Твоят час”. Конкурсът ще се проведе от 10 март до 24 април.

3. Кулинарен конкурс “Живеем заедно в Европа” – за приготвяне на четиристепенно меню от салата, предястие, основно ястие и десерт, типични за националните кухни на различни страни от ЕС.

В навечерието на Деня на Европа – 9 май, ще бъде уредена обща изложба от рисунките и фотографиите, изработени в рамките на трите конкурса.

Друга инициатива предвижда провеждането на 4 дни на отворените врати. В тях ученици от ПГ “Иван Хаджиенов” (Казанлък) ще посетят “Суперабразив” ЕООД, с.Крън, ученици от СУ “Христо Смирненски” (Гурково) ще бъдат в местната фирма “Булметал” АД. Възпитаниците на ПГ “Джон Атанасов” – Стара Загора ще се запознаят с проекта за Интегриран градски транспорт и с телематичната система за управление на градския транспорт в Община Стара Загора. Ученици от СУ “Гео Милев” – Раднево, пък ще посетят паметници на културата, обновени и социализирани с европейски средства.

Екипът на ОИЦ Стара Загора ще вземе участие в организираното в Габрово общо събитие по повод 6-годишнината на мрежата от областни инфоцентрове.

Цвят в инициативата ще даде и подготовка на няколко “истински истории” – кратки разкази на хора, на които участието в проект, финансиран от европейски социален фонд, е променил живота.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн