На 16 март в Стара Загора Родислав Стефанов представя “Поклонникът до Сантяго”

STZAGORA.NET
*
Поредната занимателна и увлекателна “Среща с автограф”, на която Библиотека “Родина” Ви кани, приятели, е с писателя-поклонник Родислав Стефанов и Ви беше обещана точно преди година! На 17 март 2016 г. в къща музей “Гео Милев” авторът представи книгата си “Камино де Сантяго”, в която описва своите поклоннически пътувания до гроба с мощите на ап. Иаков в Сантяго де Компостела. Милиони човеци извървяват този 800-километров Път, тласкани от различни подбуди, разтърсени от всякакви житейски драми и търсещи утеха, вяра, дух и изцеление.

Още преди година писателят-поклонник съобщи пред читателите си в Стара Загора, че “Камино де Сантяго” се превежда на немски език, а той пише продължението й. На книжните лавици вече е факт “Поклонникът от Сантяго”, а Библиотека “Родина” ще Ви срещне с Родислав Стефанов на 16 март, четвъртък, от 18:00 часа. Мястото отново ще бъде къща музей “Гео Милев”, моля, заповядайте!

Родислав Стефанов е роден през 1957 г. в град Сливен, но скоро семейството се премества да живее в София. Следва специалността “Немска филология” в СУ “Климент Охридски“, а по-късно е изпратен като представител на голяма българска фирма във Франкфурт на Майн. Внезапно сполетяло сина му нещастие го кара да преосмисли своя светоглед и да промени живота си коренно. Трите поклоннически пътувания на Родислав Стефанов по Пътя Камино де Сантяго, по 800-те километра, делящи френското градче Сен-Жан-Пие дьо Пор и катедралата с мощите на ап. Иаков в Сантяго де Компостела, са описани в първата му творба.

Продължението й, наречено “Поклонникът до Сантяго”, е художествен роман, в който главната героиня – младата американка Тина Фернандес се сблъсква също така нелепо неочаквано с трагична случка в своето семейство. Единственият й близък човек – брат й Майк, катастрофира и изпада в кома, а лекарите отказват да се ангажират с прогнози за оцеляването му. Тина търси упование и надежда в немския писател Рос Ланце, за да изминат заедно с молитва за здраве огромното разстояние до светите мощи на ап. Иаков. Той е един от най-близките ученици на Иисус Христос и по-голям брат на Йоан Богослов.

С “Добро утро на всички поклонници!” събужда Рос всяка сутрин своята спътница Тина. За да узнаете какво се случва с тях двамата, заповядайте на срещата с Родислав Стефанов, организирана за Вас от Библиотека “Родина”. Ще узнаете също и че “това, заради което си заслужава да се живее, е най-вече щастието да споделяш дните си с хора, които те разбират. Всичко останало е суета и материализъм, които не могат да ни направят щастливи”, както казва в едно свое интервю Стефанов.

#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн