Готови са фактурите за консумирана електроенергия за февруари 2017 г. в Югоизточна България

STZAGORA.NET
*
Фактурите за консумирана електроенергия през февруари 2017 г. за клиентите на EVN в Югоизточна България са вече готови. Анализът показва, че:

• 37% от клиентите имат средна стойност на фактурата от 107,12 лв. с ДДС и потребление от 300 до 1000 kWh.
• Клиентите с потребление над 1000 kWh през февруари 2017 г. са 14%. Те имат средна стойност на фактурата от 266,55 лв. с ДДС.
• С най-малка консумация и размер на средна фактура са 49% от клиентите. През февруари 2017 г. те имат консумация до 300 kWh и средна стойност на фактурата от 20,91 лв. с ДДС.

Посочените данни са усреднени и не могат да се отнесат автоматично към отделен случай, тъй като консумацията при всеки клиент е индивидуална. Във всички посочени данни не са включени клиентите, които имат нулево потребление на електроенергия.

Главният фактор, който определя в коя група на потребление попада даден клиент е дали използва електроенергия за отопление и топла вода. В планински области като Родопите и Стара Планина, в които традиционно се ползват дърва за отопление, потреблението и фактурите са по-ниски сравнено с големи градове с панелни блокове, в които най-честият начин за отопление е с електроуреди.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн