Младежите от ГЕРБ в Стара Загора и Раднево почистиха край паметници в навечерието на Трети март

STZAGORA.NET
*
Младежите от ГЕРБ Стара Загора заедно с кандидатите за народни представители от 27-ми Старозагорски избирателен район, общински съветници, членове и симпатизанти на партията се включиха днес в традиционната мащабна акция за почистване на паметници по случай Националния празник Трети март. Многобройни са монументите в региона, посветени на героите от Руско-турската война през 1877-1878 г. – български революционери, опълченци, войници и офицери. Обект на инициативата в Стара Загора бяха зелените площи край Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора”, където на 3 март ще бъдат проведени основните тържества за празника. На това място през 1877 г. Самарското знаме и българското опълчение получават бойното си кръщение, в ожесточена битка за Стара Загора и свободата на България.

„Провеждаме тази инициатива ежегодно, водени не само от любовта си към природата и желанието да я опазим чиста и красива за децата ни, но и от благоговение пред вековната история на нашия град – именно тя е една от многото причини с гордост да се наричаме българи!“ – каза Радостин Танев, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ от 27ми МИР и областен координатор на младежката структура на партията.

По същото време в Раднево кандидат-депутатът Димитър Димитров, заедно с младежите от ГЕРБ, почистиха около паметника Св. Иван Рилски.

Инициативата бе проведена и в други общини на Старозагорска област – Казанлък, Павел баня и други.

#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн