Празничен концерт-спектакъл за Трети март ще изнесат 5 културни институции в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
По повод Трети март пет от най-значимите културни институции в Стара Загора – ДТ “Гео Милев”, Държавна опера – Стара Загора, Държавен куклен театър-Стара Загора, Общински фолклорен ансамбъл “Загоре” и Военният духов оркестър при Втора Тунджанска механизирана бригада канят на съвместен празничен концерт-спектакъл на 2 март (четвъртък) от 19 часа на сцената на Операта.

В програмата – разнообразни изпълнения от съкровищницата на националното ни и световно музикално и танцово наследство.

В началото на концерта ръководителите на петте културни институции ще поздравят всички присъстващи за предстоящия празник. Концертът ще бъде открит с танци от операта „Момчил“ в изпълнение на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора под диригенството на Димитър Косев. Артисти от ДТ “Гео Милев“ ще поднесат откъс от концерта-спектакъл „Гласовете“, а след тях Елена Баръмова ще изпълни ария на Зорница от операта „Луд гидия“ от П.Хаджиев.

Артистите от Куклен театър-Стара Загора ще представят откъс от спектакъла „Фолклорна магия“ с режисьор проф.Боньо Лунгов.

Военният духов оркестър при Втора Туджанска механизирана бригада под диригенството на кап.Цветомир Василев ще изпълни съпровода на три италиански канцонети, изпяти от солистите на Операта Ивайло Йовчев, Деси Стефанова и Нели Нечева.

Балетът на Държавна опера – Стара Загора ще представи фрагменти от постановката „Ромео и Жулиета“. Красивата ария на Захария и хор на евреите от операта „Набуко“ от Дж.Верди ще изпълнят Александър Марулев и хор на Държавна опера – Стара Загора, след което зрителите отново ще видят откъс от спектакъла „Фолклорна магия“.

Празничната програма ще завърши с Главанска копаница в изпълнение на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн