СИК-овете в 27-ми МИР са назначени, време е да се подават заявленията за гласуване по настоящ адрес

STZAGORA.NET
*
В 27-ми Старозагорски избирателен район са назначени всичките 485 секционни избирателни комисии, без подвижните и извънредните – по болниците, в ареста и затвора, които тепърва ще се сформират. Във всички общини има постигнато съгласие по отношение на СИК-овете, съобщи за медията ни Теодора Крумова, председател на РИК – Стара Загора. Подвижните комисии, според практиката от предишните избори, са 4-5 на брой в региона. Те се създават при наличието на поне 10 молби в съответната община, подадени от избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия. Засега над 10 заявления са събрани единствено в община Павел баня. Крайният срок за подаването на заявления е 11 март.

Секционните избирателни комисии в Старозагорския избирателен район са 5-, 7- и 9-членни, в зависимост от броя на избирателите. Общият брой на членовете на СИК е над 4200.

Всеки, който желае да гласува не по постоянен, а по настоящ адрес, може да подаде заявление също до 11 март в съответната община. Иначе ще бъде включен в избирателните списъци по постоянен адрес. Този срок нерядко се пропуска, затова сега е точното време това да се напомни за него. Обикновено се греши, като се смята, че щом като съответният избирател има настоящ адрес, той ще бъде включен по него. Но това няма как да се случи без изрично подадено заявление, предупреди Теодора Крумова.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн