ПП ГЕРБ – Стара Загора стартира предизборната кампания с представяне на листата си с № 11 и на основни акценти от своята програма

STZAGORA.NET
*
ПП ГЕРБ – Стара Загора представи тази вечер своите кандидати за народни представители в следващото 44-то Народно събрание от листата си с номер 11 в Старозагорския избирателен район. В препълнената конферентна зала на хотел “Мериан палас” дойдоха стотици членове и симпатизанти на партията, за да видят на живо своите избраници. Те излизаха един по един, от 22-я до първия, като за всеки поотделно бяха съобщавани акцентите в неговата житейска и професионална биография (вижте данните по-долу).

След като всички се събраха заедно като тим, който влиза единен в започналата днес едномесечна предизборна кампания, думата взе водачът на листата Емил Христов. Той представи основните акценти от Програмата на ГЕРБ, обявени вчера от председателя на партията Бойко Борисов, пречупени през призмата на интересите на Старозагорския регион:

ПП ГЕРБ ще осъществавя такава политика на доходите, която ще осигури по-висок стандарт на живота на всички българи. Ще се работи за повишена сигурност за гражданите посредством ефективни мерки срещу безредието и срещу всички, нарушаващи закона. Цел е създаването на истинска, а не наета общинска полиция – стара идея на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, която е подкрепена и от всички кметове от Националното сдружение на общините в България. Идеята, припомни Емил Христов, беше защитена пред тогавашното ръководство на МВР и възприета, включително от Министерството на финансите, но разработеният проект точно преди да бъде внесен в Министерския съвет беше оставен да изчака свикването на 44-тото Народно събрание.

Евроатлантическата принадлежност на България не е под въпрос, но докато около страната ни съществува усложнена международна обстановка, трябва да работим за укрепването на Българската армия, посочи водачът на старозагорската листа на ГЕРБ.

Обсъждайки политиката на заетостта, залегнала в програмата на ГЕРБ, Емил Христов акцентира върху диалога, който ръководството на Община Стара Загора води с работодателите в региона. В ход е съвместна инициатива по изготвянето на обстоен анализ на параметрите на Стара Загора и региона като потенциална дестинация на инвеститорския интерес. Изследването е възложено на водещата световна консултантска компания „Индъстри Уоч“. Очакванията са с нейна помощ в скоро време Стара Загора да стане център за създаването на нова икономическа зона – “Загоре”.

Заедно с утвърждаването на Казанлък на едно от челните места в България като привлекателна туристическа зона, ще се търси разширяването на ефекта и върху целия Старозагорски регион. Обнадеждаващото е, че зачестяват посещенията на чуждестранни групи в Стара Загора. За това ще спомогне подобряването на регионалната пътна инфраструктура. Сред първите поставени цели е рехабилитацията на важния път Стара Загора-Раднево, който води към сърцето на българската енергетика. Ще бъдат продължени усилията за свързване на Стара Загора с автомагистрала “Тракия” с четирилентов път, предстои много работа по обновлението на общинските пътища, както и на още стотици километри улици в градовете и селата в областта. В Стара Загора предстои да бъде изградено и продължението на парк „Артилерийски“ с многофункционална зала.

В България днес няма партия, за която образованието да не е приоритет. Всички го припознават вече като основна цел. Но тук, в Стара Загора, то е приоритет вече 5 години – припомни Емил Христов. “Ние изграждаме и продължаваме да правим това, което другаде се канят тепърва да започнат. От 2011 година досега даваме пример на цялата страна с реновираните ни училища, детски градини и детски ясли. И продължаваме да вървим по този път. Единствено няма как да повишим без помощ от държавата заплатите на учителите. Нарастването на Брутния вътрешен продукт и средната работна заплата в страната е основата за икономически разчети, които отговарят на този наш стремеж” – сподели водачът на листата на ГЕРБ.

Сред основните цели на ГЕРБ е и създаването на достъпно за всички здравеопазване. Това е постижимо, като се спре изтичането на средства от здравната система. “Ние ще се фокусираме върху това, нашите болници – общински и държавни, да получават все по-съвременно оборудване, а работещите в тях да имат прилично възнаграждение” – каза още Емил Христов. Същевременно той отбеляза, че ПП ГЕРБ не обещава неща, които не може да свърши. “Другите го правят. Ние не. Ние казваме истината. А тя е, че можем да дадем това на хората, което произведе България. Другото се нарича популизъм. А можем да го направим, защото особено през последната година БВП на България расте, като страната ни е на второ място по икономически растеж в Европа. Постижимо е средната работна заплата да достигне 1500 лв., а минималната – 650 лв. Условието е само едно: 4 години управление на ГЕРБ без договорки, без намеса – и това нещо може да ни се случи” – категоричен беше поставеният под No 1 в листата общински ръководител на ПП ГЕРБ в Стара Загора.

“Без енергетиката Стара Загора и регионът няма да са това, което са в момента – посочи Христов. – Актуалните проблеми пред българския въгледобив не са създадени от работещите в минно-енергийния комплекс “Марица-изток”. Ние ще продължим да стоим зад него, с двете държавни дружества „Мини Марица-изток“ и ТЕЦ „Марица-изток 2″. Ще защитаваме заедно с тях и интересите на Старозагорския регион срещу всички останали, които се опитваха и със сигурност ще се опитват да ги пренебрегнат, да ги поставят в друга позиция и да печелят за наша сметка. Независимо от това, че много хора, които в момента са и водачи на листи някъде на други места, ще продължат да дърпат чергата към други източници, към енергийните сърца в Северна България. Миньорите и енергетиците са с нас. Ние ще се борим заедно с всички, които смятат, че това е нашето бъдеще, а не да се закрива комплексът, не да се продава. Ние ще се борим за развитието и на добива, и на производството на електроенергия!” – подчерта водачът на листата на ГЕРБ в Стара Загора.

Той мотивира и необходимостта от въвеждането на реална и ефективна финансова децентрализация на общините, които са поставени в неравностойно положение спрямо държавата. Това е едно от нещата, по които смятаме, че трябва да се работи и ще се работи от ГЕРБ в следващия парламент. Имаме разбирането и подкрепата от много организации” – сподели Емил Христов.

Кандидати за народни представители в листата с номер 11 на ПП ГЕРБ
в 27-ми Старозагорски избирателен район:

Емил Христов е водачът на листата на ГЕРБ в Стара Загора. Той е два мандата председател на Общинския съвет в града и общински ръководител на партията. Христов е инженер, завършил Висшето военно училище в Шумен и Военната академия в София. Зам.-председател на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС – РБ). Председател е на Постоянната комисия по регионална политика и местно самоуправление към Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Владее руски и английски език.

Втори е 43-годишният инженер Борис Кърчев, общински съветник от Казанлък, председател на Комисията по култура, информационни средства и вероизповедания, член на Комисията по устройство на територията, инфраструктурата, строителството и транспорта. Председател на фондация „Чудомир“ и секретар на Ротари клуб Казанлък, Дистрикт 2482 България. Управител е на „Тракия кабел“ ООД  – далекосъобщителен оператор.

На трето място в листата на ПП ГЕРБ е експертът по национална сигурност и депутат от 43-тото Народно събрание Маноил Манев. Манев бе общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2011-2015 г., председател на ПК по спорт и младежки дейности, а след това заместник областен управител. Бил е директор на Колежа по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец” в Стара Загора. Член е на общинското ръководство на ПП ГЕРБ.

Радостин Танев, областен координатор на МГЕРБ – Стара Загора, е четвърти. Той е и общински съветник от ПП ГЕРБ, член на ПК по спорт и младежки дейности и ПК по земеделие, гори и опазване на околната среда. 32-годишният старозагорец е магистър по „Финансов мениджмънт” от Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов. От години се занимава с търговска дейност в областта на земеделието.

Йоана Йончева-Фильова е второто казанлъшко лице в листата на партията за 27 МИР.  32-годишната дама е на пета позиция. Бакалавър по Бизнес мениджмънт от „Бостънски Университет“ и магистър „Инженер-технолог“ от университета „Проф. Асен Златаров“ в Бургас. Била е офис мениджър във фирма „Екопак“, ръководител административен отдел във фирма „Екоколект“ и търговски директор на „Рекотуб“ ЕООД.

Шестото място заема Иван Станчев от Чирпан. Той е инженер, завършил е „Изчислителна техника“ в Техническия университет във Варна и „Финанси“ в УНСС – София. От двадесет години работи в сферата на животновъдството и производството на фуражи.

Димитър Димитров от Раднево е седми в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ. Завършил е „Маркетинг и мениджмънт“ в WIFI институт по Маркетинг и мениджмънт във Виена, Австрия, както и „Машиностроене и уредостроене“ в Техническия университет в Габрово. Преминал е обучение за подготовка, изработване и управление на проекти по програми на ЕС. Занимава се търговия на метали, лагери и режещи инструменти.

Росица Копривчина, организационен секретар на Жени ГЕРБ – Стара Загора заема осмото място в листата. Директор е на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ в Общинска администрация. Бакалавър е по “Публична администрация“ и по „Педагогика“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград. Магистър по „Икономика“, специалност “Планиране на регионалното развитие и евроинтеграция“ от Тракийски университет и по „Управление на образованието“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Работила е като експерт в Областна администрация – Кърджали, както и в Областна администрация – Стара Загора.

Деветото място заема общинският съветник от Стара Загора Николай Николов. Той е член на ПК по земеделие и ПК по финанси и бюджет. На 32 години, бакалавър по „Счетоводство и контрол“ от УНСС – София, магистър по „Банков мениджмънт“ от Стопанска академия „Д. А. Ценов“, Свищов. Кмет на кметство в село Калитиново, мандат 2011-2015 г.

Юристът Деляна Николова от Чирпан е десета. Завършила е „Право“ в Нов български университет, София. Преминала е обучение за разработване на проекти по програма за развитие на селските райони. Изпълнителен директор е на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Чирпан“.

Дванадесетото място е за Пламен Русев, магистър по „Изчислителна техника“ от Техническия университет в София и „Счетоводство и контрол” от УНСС. Доктор на науките от Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград. Русев е общински съветник от ПП ГЕРБ и член на общинското ръководство на партията. Бил е народен представител от ПП ГЕРБ в 41-то Народно събрание. Управлява група компании, работещи в областта на туризма, строителството и химическата промишленост.

Нели Калнева – Митева е номер тринадесет. Тя е строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Притежава свидетелство за учителска правоспособност от Техническия университет в Габрово. Народен представител от ПП ГЕРБ в 41-то Народно събрание. В момента е общински съветник, заместник-директор по административно-стопанската дейност в Търговска Гимназия „Княз Симеон Търновски” в Стара Загора. Член е на НИС на Жени ГЕРБ.

24-годишната Бояна Танева е на четиринадесето място. Бакалавър е по „Европейско право“ от университета Абъристуйт, Англия и магистър по „Европейско и международно бизнес право“ от Виенски университет, Австрия. Мениджър е в търговска фирма.

Организационният секретар на областта на МГЕРБ Катерина Иванова е на петнадесета позиция. Завършила е „Прогнозиране и планиране“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов, предстои й да завърши магистратура „Управление на туризма“ в Нов български университет. Работила е като счетоводител, а към момента е началник отдел „Наеми и рекламна дейност“ в Община Стара Загора.

Адвокат Димо Димитров е под номер 16 в листата на ГЕРБ. Той е на 41 години, роден е в Чирпан. Общински съветник в Стара Загора, член на ПК по законност и обществен ред и на ПК по териториално и селищно развитие и транспорт. Президент на Лайънс клуб „Стара Загора – Тракия“.

Мирослав Чобанов е на 17-та позиция. 35-годишният старозагорец е общински съветник. Зам.-председател е на ПК по здравеопазване и член на ПК по земеделие, гори и опазване на околната среда. Бакалавър по „Зооинженерство“ от Тракийския университет. Работил е в сферата на спедицията и логистиката, а в момента е инспектор в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

18-тото място заема Петър Манов. Той е на 28 години. Юрист, завършил право във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Регионален парламентарен представител на евродепутатa Ева Майдел (Паунова).

Петя Чакърова е на 19-та позиция. Тя е директор на Дирекция „Социално подпомагане“ в Стара Загора. Магистър е по „Социална работа и медиация“ и по „Растителна защита“.

20-тото място заема 39-годишният икономист Иван Монев. Завършил е „Стокознание“ в Икономическия университет във Варна.

На 21-та позиция е спортистът Анелия Асенова. Тя е завършила специалност „Мениджмънт“ в Икономическия университет във Варна. Инструктор в спортен клуб. Общински съветник от ПП ГЕРБ, член на ПК по здравеопазване и ПК по спорт и младежки дейности.

25-годишният икономист Милен Димитров е на 22-то място. Той е член на Младежи ГЕРБ в Стара Загора. Завършил е „Финансов мениджмънт“ в Стопанска академия „Д.А. Ценов“, Свищов.

Листата само с имената изглежда така:

1. Eмил Xpиcтoв
2. Бopиc Kъpчeв
3. Maнoил Maнeв
4. Paдocтин Taнeв
5. Йoaнa Йoнчeвa-Фильoвa
6. Ивaн Cтaнчeв
7. Димитъp Димитpoв
8. Pocицa Koпpивчинa
9. Hикoлaй Hикoлoв
10. Дeлянa Hикoлoвa
12. Плaмeн Pyceв
13. Heли Kaлнeвa-Mитeвa
14. Бoянa Taнeвa
15. Kaтepинa Ивaнoвa
16. Димo Димитpoв
17. Mиpocлaв Чoбaнoв
18. Пeтъp Maнoв
19. Пeтя Чaкъpoвa
20. Ивaн Moнeв
21. Aнeлия Aceнoвa
22. Mилeн Димитpoв

Номер 11 Спас Пеев от Братя Даскалови от днес не е в листата, тъй като взе трудното, но отговорно решение да я опази от станалото напоследък традиционно объркване на избирателите при попълването на преференциите (подробности – тук).
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн