Лидерите на социалистите в Казанлък, Раднево и Павел баня не пожелаха да влязат в листата на БСП

STZAGORA.NET
*
Националният съвет на БСП наложи листа, с която не са съгласни в казанлъшката общинска организация на партията. Спорът е за седмото, осмото и десетото място. На тях са поставени Васил Самарски, Пламен Караджов и Донка Симеонова. Тримата бяха наказани миналата пролет от казанлъшката организация да не заемат ръководни постове в БСП в течение на една година и не получиха гласове на общинската партийна конференция, припомниха в събота в съобщение до медиите от централата на социалистите в Казанлък.

“Казанлъшката партийна организация категорично не приема предложената листа за народни представители на 27 МИР Стара Загора, приета на областния съвет на БСП на 16.02.2017 г. и не признава горепосочените лица за кандидати на БСП Казанлък. Лицата Васил Самарски, Пламен Караджов и Донка Симеонова не са утвърдени кандидатури на БСП Казанлък” – се казва в съобщението на казанлъшките социалисти. Те подчертават, че “партийната организация на третото си заседание на 20-тата общинска конференция категорично с гласуване излъчи своите кандидатури, а именно: Николай Терзиев, Александър Симов и Станимир Стефанов.”

Водач не листата на БСП в 27-ми Старозагорски избирателен район за парламентарните избори на 26 март е Драгомир Стойнев – бивш министър на икономиката и енергетиката и досегашен представител на областта в парламента. Той беше определен от Националния съвет на БСП преди седмица. Втори след него е Георги Гьоков – депутат от 42-то и 43-то Народно събрание, преди това общински съветник в Стара Загора от 2007 до 2011 г. и от 2011 до 2013 г., както и директор на Бюро по труда в областния град. На 3-то място е Спас Панчев – коалиционен партньор от БЗНС “Ал. Стамболийски”. 4-ти е 36-годишният финансист и специалист по европейска интеграция Иван Кръстев, и др.

При утвърждаването на листата днес от Националния съвет на БСП самоотвод от нея са си направили председателите на общинските организации в Казанлък – Николай Терзиев, в Павел баня – Атанас Пъдев, и в Раднево – Мариана Тотева. Председателят на ОбС на БСП в Стара Загора Валентина Бонева също не е в листата.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн