Сградите с разрешителни в “Бедечка” – без ток, докато ЕВН не получи разрешение за трафопостове

STZAGORA.NET
*
Осемте сгради със строителни разрешителни на територията на парк “Бедечка” в Стара Загора няма как да получат електрозахранване поради факта, че засега няма разрешено строителство на необходимите за това трафопостове на тази територия. Това съобщи вчера Костадин Величков – изпълнителен член на Съвета на директорите на “EVN България Електроразпределение” АД в отговор на запитване от медиите.

“Миналата седмица аз и регионалният мениджър се срещнахме с Община Стара Загора и коментирахме въпроса – уточни Костадин Величков. – Районът ще се обособява като парк и има забрана за всякакъв вид строителство с решение на Общинския съвет. Тази забрана кметът е длъжен да я спази. В момента част от тези решения и част от строителствата са в съда, тоест има и обжалване на различните процедури. Сигнализирахме Общината, защото самите ние имаме там няколко трафопоста, които трябва да изградим заради нашите клиенти, които са заявили такова желание. Включително имаме и готови строителни разрешения за трафопостове и кабелни линии. Но в момента, до решаване на казуса от Общината и от съда, там, разбрахме от Общината, строителството ще бъде забранено. Така че ние изчакваме и ще информираме нашите клиенти, които са имали искане към нас за присъединяване на нови проекти, че сме длъжни да се съобразим с решението на Общинския съвет” – допълни г-н Величков.

Той беше категоричен, че “EVN България” няма да обжалва забраната. “Защото ние сме постфактум – след собствениците” – каза той. И обобщи: “Тези сгради, докато на нас не ни позволят да строим, не могат да бъдат електрозахранени.”

Желанието на Общината, по думите му, било, след като се реши казусът как ще се развива паркът, “EVN България” да изпълни електросхемата. Така че паркът със сигурност ще има осветление. Но от Общината се очаква да каже къде и какви електросъоръжения да има. “Разбира се, без изграждането на трафопост няма как да се направи това осветление” – подчерта Костадин Величков.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн