Инициативен комитет издига Супер Любо за независим кандидат-депутат в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
В РИК – Стара Загора днес е подадено първото и засега единствено заявление за регистрация на инициативен комитет, сформиран специално за издигането на независим кандидат-депутат в следващото 44-то Народно събрание, съобщи за медията ни председателят на Регионалната избирателна комисия Теодора Крумова.

Този инициативен комитет ще лансира сравнително добре известен старозагорец – Иван Матев, който навремето се беше въплътил в героичния персонаж “Супер Любо” за целите на популярна телевизионна реклама. РИК е дал указания на инициативния комитет за корекция в документите, в които имало малки неточности. Срокът за спазване на дадените указания е тридневен – до неделя, 12 февруари.

В социалните мрежи къде на шега, къде на истина Иван Матев обеща днес, че ако бъде избран за депутат, всеки четвъртък ще оставя пред парламента по една кофа (50-100 броя) депутатски кюфтета, закупени от парламентарния бюфет с пари от заплатата му – за тези, които нямат какво да ядат. И ще чака да види кой ще последва примера му.

Подобни инициативни комитети, заставащи зад независими кандидати за народни представители, могат да бъдат регистрирани в срок до понеделник, 13 февруари.

Срокът, който имат общините, за да си проведат консултациите за състава на Секционните избирателни комисии, е до 18 февруари (събота). Когато това приключи, ще дойде ред и за назначаване на СИК-овете.

Тези дни тече и срокът за регистрация на партиите и коалициите в РИК. На тяхно разположение са още 11 дни – до 21 февруари (вторник). Засега никоя партия или коалиция не се е явила в РИК по този повод. Това се очаква да стане, след като излязат всички решения на ЦИК, тъй като в момента има както заличена регистрация, така и няколко отказа. Такава поне е практиката от предишните проведени избори, припомни Теодора Крумова.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн