Стара Загора и Казанлък представят областта на едно от най-големите туристически изложения на Балканите – „Ваканция/СПА Експо“

STZAGORA.NET
*
Престижният туристически форум ще се проведе с рекорден брой участници от 15 до 17 февруари в Интер Експо Център – София
*
Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО“ се провежда под патронажа на Министерството на туризма на Република България и в партньорство със Столична община, Българската туристическа камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация/БХРА/, Българската асоциация на туристическите агенции/БАТА/, Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти/АБТТА/, Сдружение Туризъм и Софийски туристически район.

Повече от 350 туристически компании от България и чужбина ще представят своите актуални оферти на посетителите на тазгодишното издание на „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО“.

С национални щандове ще участват Министерството на туризма – България, традиционно Министерство на културата и туризма на Република Турция, Национална туристическа организация – Република Сърбия, Агенция за промоция и подкрепа на туризма на БЮР Македония, Туристически борд – Куба, Туристическо конгресно бюро –Загреб, Туроператори хотелиери и общини от Гърция, Италия, Испания, Великобритания, Полша, Индия, Русия. За първи път на български туристически пазар свои оферти ще представят туроператори от Грузия, Алжир, Малдиви, Албания и Гана. Регистрации са направили и представители на туристически фирми от Чехия, Румъния, Косово.

Профилът на изложителите включва туроператорски фирми и агенции, хотели, балнеолечебни курорти и СПА центрове, Национални туристически организации, асоциации и сдружения, софтуерни компании и фирми за хотелско оборудване.

Над 40 български общини участват със самостоятелни щандове. Сред тях са общините Стара Загора и Казанлък.

„ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО“ предоставя отлична възможност на изложителите да представят по атрактивен начин своя продукт и нови туристически програми, да осъществят директни бизнес контакти. Насърчаването на вътрешния туризъм е водещо послание на изложението.

Дискусионните форуми в рамките на съпътстващата програма тази година са насочени към новите тенденции в развитието на туристическия бизнес и влиянието на политическите и икономически предизвикателства в света.

На фона на многобройните негативни събития, които трайно се отразиха на световната икономика през изминалата година, с участието си във „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО“-2017, българските и чуждестранни изложители доказват, че туризмът е уникален по своята специфика бизнес, който провокира интереса към различни култури и насърчава сближаването.

Съгласно практиката на големите международни туристически форуми, първият ден от програмата на събитието е предназначен САМО ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ. За широка публика изложението ще бъде отворено на 16 и 17 февруари 2017 г.

В дните на ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО за гостите са предвидени разнообразни атракции и фолклорни програми, културни събития, дегустации и томболи.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн