МВР разби наркооранжерия в Раднево с 408 саксии канабис. Задържани са двама

STZAGORA.NET
*
На 03.02.2017 г. от служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, ОДМВР – Стара Загора, съвместно със служители на РУ – Раднево, е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, при която в индустриалната зона на гр. Раднево са задържани лицата: К. К., на 42 г., и Р. В., на 39 г., двамата от гр. Раднево.

При последвалите процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, в хале с размери 12 на 10 метра, без прозорци, е открита изградена оранжерия за отглеждане на големи количества канабис. Намерени са и са иззети 408 саксии със засети стръкове канабис, с височина от 170-180 см., 37 отоплителни лампи заедно с трансформатори и ел. оборудването към тях, 5 вентилатора, климатик, 2 уреда за отчитане на температурата и влажността в помещението, напоителна система за капково напояване и др. Намерен е и иззет и найлонов чувал, пълен със зелена тревиста маса – листа от канабис.

В помещения в същата сграда, обитавани от К. К., са намерени и иззети незаконно притежаван боен пистолет „Маузер“, калибър 6,35 мм., с два пълнителя за него, 108 боеприпаса от различни калибри, стъклен буркан с намираща се в него 6,65 гр марихуана, найлоново пликче „клик система“ с 1,8 грама марихуана, найлоново пликче „клик система“ с 0,1 грама метамфетамин и електронна везна.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354в, чл.354а ал.3 т.1 и чл. 339 ал.1 от НК.

При извършено претърсване в л.а. „Ауди“, управляван от Р. В., са намерени и иззети 1,48 грама марихуана, за което в РУ – Раднево е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

Лицата са задържани първоначално за срок до 24 часа, а на 04.02.2017 г. с постановление на РП – Раднево им е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн