Започва санитарна резитба на дърветата в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Готов е графикът за санитарна резитба на дърветата в Стара Загора. Неговото изпълнение с общинската автовишка ще започне от утре, 07.02.2017 г., и ще обхване подрязване и обновление на короните на дървета по градските улици и върху общински имоти.

Санитарната резитба, извършвана от общинското звено “Озеленяване и комунални дейности”, включва частично съкращаване на клоните на дърветата, повдигане на короната, прочистване на сухи клони и отсичане на сухи или опасни дървета. Тя ще започне от ул. „Хрищян войвода“, „Камчия“, „Освобождение“ и „Златен клас“ в кв. „Зора“. В рамките на две седмици ще бъдат обхванати и дървета по улиците “Сава Силов“, „Волна песен“ и „Димчо Стаев“.

Три дни преди началото на резитбата ще бъдат поставени информационни табели на дърветата. Необходимо е гражданите да се съобразят с извършването на дейностите по подкастряне на дърветата, да не паркират автомобилите си в близост до тях, за да се осигури достъп на автовишката.

На всеки две седмици ще бъде изготвян нов график по сигнали на гражданите, подадени на безплатния „горещ“ телефон – 0800 15 737, или в деловодството на Община Стара Загора.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн