“Берое” привлече защитник и нападател – Асен Георгиев и Виле Салмикиви от Финландия

STZAGORA.NET
*
“Берое” официално привлече днес защитника Асен Георгиев. Футболистът идва като свободен агент, а за последно е играл в хърватския “Истра 1961″ (Пула). Георгиев веднага се включи в подготовката на тима и вече тренира с новите си съотборници.

Асен Георгиев е роден на 9 юли 1993 г. в София. Играе като централен защитник.

Георгиев е юноша на столичния “Левски” и стартира кариерата си в този отбор, но не записва официален дебют. През сезон 2012/13 г. преминава в “Ботев” (Враца), където записва 15 срещи. През следващия сезон играе за пловдивския “Локомотив”, където играе в 31 срещи на тима. В следващите две години играе в “Монтана”, където участва в общо 70 мача, в които бележи и 6 гола.

През есента на настоящия сезон Георгиев е играч на хърватския “Истра 1961″ (Пула), където играе в 20 двубоя.

Виле Салмикиви е играч на “Берое”

“Берое” се сдоби и с шесто ново попълнение в паузата на шампионата. Днес своя договор с клуба подписа финландският нападател Виле Салмикиви (на втората снимка). Футболистът идва като свободен агент, а за последно е играл във финландския “ИФК Хелзинки” (Хелзинки).

Виле Салмикиви е роден на 20 май 1992 г. в Хелзинки, Финландия. Играе като нападател.

Салмикиви е юноша на “ИФК Хелзинки”, но започва своята кариера в местния “ПК-35″ (Вантаа) през 2010 г., но записва участие в 2 срещи на тима. През следващата година преминава в “Викингит” (Вуосаари), където за два сезона играе в 49 срещи и отбелязва 27 гола. През 2013 и 2014 г. Салмикиви играе за “Ми-Па” (Миликоски), където играе в 34 срещи и отбелязва 6 гола. През 2015 г. нападателят се завръща в родния “ИФК Хелзинки”, където в предходните два сезона играе в 55 мача на тима. В тях Салмикиви отбелязва 14 попадения.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн