Задържаха двама, обрали апартамент на първия етаж в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Неделчо Н., на 42 г., и Денис С., на 33 г., привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за това, че в съучастие помежду си като извършители, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство, отнели чужди движими вещи от владението на собственика без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл.195, ал.1, т.3, т.4, вр.чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият Неделчо Н. е извършил престъплението в условията на опасен рецидив.

До момента е установено, че на 28 януари 2017 г. обвиняемият Неделчо Н. и обвиняемият Денис С. пристигнали в Стара Загора с лек автомобил „Фолксваген Транспортер“. Те започнали да оглеждат недвижими имоти в града, от които да извършат кражба. В централната градска част в жилищна кооперация забелязали апартамент на първия етаж, който бил тъмен и изглеждал необитаем. Обвиняемият Денис С. помогнал на обвиняемия Неделчо Н. да се качи на терасата на жилището, където взломил вратата и влязъл в стаите. Оттам отнел сребърни бижута. Тези действия на обвиняемите били забелязани от случаен гражданин, който подал сигнал на тел. 112. На място бил изпратен полицейски патрул, който след кратко преследване заловил обвиняемия Неделчо Н., а малко по-късно бил установен и заловен обвиняемият Денис С.

Обвиняемите са криминално проявени и осъждани за престъпления от общ характер. Деянието на 28.01.2017 г. обвиняемият Денис С. е извършил в изпитателния срок на предходно осъждане, а обвиняемият Неделчо Н. – след като е бил освободен от затвора през 2014 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че двамата са извършили деянието, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

Взетата спрямо Неделчо Н. и Денис С. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн