ОбС прие бюджета на Община Стара Загора за 2017 година

STZAGORA.NET
*
53 предложения разгледаха старозагорските общински съветници на първото си заседание за годината. Освен Бюджет 2017 г., който бе приет с 44 гласа „за“, съветниците разгледаха и три наредби на второ четене днес – Наредба на Община Стара Загора за водене на Регистър на общинските детски градини и центрове за подкрепа за личностно развитие, Наредба за организация на предучилищното образование и Допълнение и изменение на Наредбата за управление на отпадъците и опазване на чистотата.

На първо четене бе разгледано предложението на Николай Диков, председател на ПК по спорт и младежки дейности, за Наредба за изменение и допълнение на Наредба за критериите и условията за финансово подпомагане дейността на отделните и обединени спортни клубове. Стара Загора е добър пример за създадени възможности за масов спорт и следва възприетата тенденция за подобряване на нивото на физическото възпитание и спорта, гласи предложението на вносителя. Наредбата включва реални мерки за включване на всички ангажирани с осъществяване и организиране на спортни дейности и мероприятия, както и на доброто състояние на спортната база на територията на общината и на множеството организирани спортни събития, мотивира се Николай Диков.

Старейшините приеха и два годишни отчета – на кмета на Общината Живко Тодоров и обществения посредник Павлина Делчева. Изпълнението на програмата за управление на Община Стара Загора за 2016 година бе подкрепен с почти пълно мнозинство, годишният доклад на омбудсмана също.

Съветниците подкрепиха предложението на администрацията да бъдат създадени абонаментни карти за междуселищен транспорт, с цел подобряване на услугата и в полза на гражданите от третата възраст, които са с постоянен адрес в селата от общината. Картата ще бъде за 10 пътувания, като най-ниската цена е за автобусите до село Хрищени, като тя е равна на цената на 10 билета.

Общинският съвет взе решение и за провеждане на конкурси за избор на управител на общинските дружества – „Мересев“, „Медицински център I“, „Диагностично-консултативен център I“ и „Обредни дейности“.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн