Липсват подготвени кадри за бизнеса в Стара Загора

STZAGORA.NET
*

Живко Тодоров

По данни на Националния статистически институт Стара Загора се увеличава и е един от малкото градове с положителен демографски прираст, за разлика от други областни градове. Паралелно на този процес намалява безработицата в общината. Това заяви днес в залата на Общинския съвет, по време на обсъждането на Бюджет 2017, кметът Живко Тодоров.

Според него това може да бъде резултат само от икономически растеж. Градоначалникът счита, че по-сериозният проблем за града днес е липсата на добре образовани и подготвени за нуждите на бизнеса кадри.

„Бизнесът в Стара Загора расте – разширява роизводството и продажбите си, наема нови работници. По-скоро липсата на квалифицирана работна ръка е проблем. Готов съм да изслушам всякакви предложения в тази посока“, допълни Тодоров.

По думите му, посоката на развитие на общините е финансовата децентрализация. Да се даде шанс на общините, на база на направените от дейност приходи, сами да определят приоритетите си и да работят по-самостоятелно. „Стара Загора ще има възможност да се развива много по-добре, ако част от приходите, които се генерират, остават тук“, убеден е кметът на града Живко Тодоров.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн