Мая Манолова иска от Цецка Цачева да вкара точката за “Бедечка” в последното заседание на парламента в четвъртък

STZAGORA.NET
*
След днешната й среща в Стара Загора с представители на Инициативния комитет за защита на парк “Бедечка” Омбудсманът на България Мая Манолова съобщи, че ще поиска от председателя на парламента Цецка Цачева в дневния ред на последното заседание на 43-тото Народно събрание утре да бъде включена и точката за разглеждане на проекторешението за налагане на тригодишен мораториум върху строителните работи в парк “Бедечка”.

Манолова е поела и ангажимент пред природозащитниците по време на предстоящата й среща с кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров да настоява всички становища, свързани с общественото обсъждане на ОУП да станат публични. “Смятам, че е нормално едно обществено обсъждане на устройствен план да става в условията на пълна публичност и прозрачност – каза тя, – а също така и заседанието на Експертния съвет по устройство на територията, насрочено за следващата седмица, да бъде открито.”

Манолова заяви, че ще изпрати експерти от екипа си, които да присъстват на заседанието на Експертния съвет, както и юристи, които да проверят документите, с които разполагат представителите на Инициативния комитет за отправени към тях заплахи и обиди, за да бъдат подкрепени при реализиране на техните права по законовия ред в България. “Наистина това е недопустимо по отношение на хора, които работят за кауза, важна за Стара Загора” – подчерта Манолова.

Бел. ред.: Попитахме по време на брифинга Мая Манолова защо смята, че 200 души, събрани от различни краища на България, пък било то и депутати, са по-компетентни да решават въпроса за “Бедечка” от старозагорци. Не ни даде смислен отговор. Обяснихме й, че тези 200 депутати нямат никаква идея за реалната ситуация тук и или ще гласуват както им се спусне от групата, или ще вземат неинформирано решение. Припомнихме й, че в двете парламентарни комисии от по 20 народни представители всяка, изпратили проекторешението за мораториума да се гледа в пленарна зала, няма нито един старозагорски депутат. Явно някой си няма друга работа, та иска да решава вместо нас. Не сме съгласни!

#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн