“Мини Марица-изток” ЕАД подава въглища въпреки рекордно ниските януарски температури

STZAGORA.NET
*
“Мини Марица-изток” ЕАД успешно преодолява поредното предизвикателство на природата с рекордно ниски януарски температури. От началото на годината до 24 януари са добити 1 973 000 тона въглища и бизнес планът на дружеството е изпълнен над 102%. Температурите паднаха значително и това създава затруднения в производствения процес, но персоналът и в трите рудника на въгледобивното дружество е подготвен да реагира незабавно на тежките условия за работа. “Мини Марица-изток” ЕАД изпълнява заявките на консуматорите и гарантира сигурността на енергийната система на страната.

С цел защита живота и здравето на работещите, както и за опазване на имуществото на дружеството и на околната среда, всички действия са съобразени с утвърдения авариен план за работа при температури под минус 12 градуса по Целзий.

Само за периода от 20 до 24 януари, въпреки изключително ниските температури, достигащи до минус 15 градуса, са произведени и доставени към централите 435 465 тона въглища.

Най-големи са доставките към държавния “ТЕЦ Марица изток-2″ ЕАД, които достигнаха до 119 влака на денонощие. Този добив на въглища е без аналог в историята на дружеството при работа в зимни условия.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн