Нова паспортизация описа още 1500 дървета в парк “Бедечка”

STZAGORA.NET
*
Повече от 2700 са дърветата в застрашения от застрояване парк “Бедечка” в Стара Загора. Това стана ясно, след като беше проведена нова паспортизация. Тя “добави” още около 1500 дървета към вече картотекираните над 1200, съобщиха от “Запазете Бедечка”.

Оказа се, че в предходната паспортизация преди няколко години Общината е задала задача да се опишат само декоративните дървета. Сега обаче ръководителят на проекта Тодор Добрев е описал още много дървета, като е посочил и очертанията на масивите растителност.

През 2012 г. влезе в сила противоречив план за застрояване, без растителността в парка да бъде надлежно описана. Едва години по-късно беше направена паспортизация по предложение на общинския съветник Тихомир Томов. През 2016 г., след поредица граждански протести, се наложи и нова паспортизация.

От 17.30 ч. днес се обсъжда нов устройствен план, който да запази парка. Защитниците на Бедечка припомнят, че новата паспортизация трябва да бъде взета предвид при решаването на съдбата на територията.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн