Най-много сняг падна в Гълъбово и Братя Даскалови

STZAGORA.NET
*
Обстановката в Старозагорска област е спокойна. Всички пътища са проходими при зимни условия, съобщи областният управител инж. Георги Ранов, който е председател на Областния кризисен щаб. Вече са отворени за движение пътищата Мъглиж-Гурково и Гурково-Конаре. Тежка е обстановката на пътя Оризово-Черна гора заради големи снегонавявания, но той е отворен.

Двата прохода – Шипка и Хаинбоаз, са проходими при зимни условия. На Шипка е забранено преминаването на камиони над 12 т.

Магистралите „Тракия” и „Марица”, в участъците в Старозагорска област, са почистени до черно.

Жена от с. Димитриево, община Чирпан, е извикала спешна помощ заради здравословен проблем. Тъй като пътят от Чирпан за селото на много места е покрит с преспи и трудно проходим, за жената е изпратена линейка от Димитровград и тя е откарана до болницата там.

Почти навсякъде в областта продължава да вали сняг. Най-дебела е снежната покривка в община Гълъбово – около 30-35 см. Около 20 см е тя в община Братя Даскалови. Най-слабо вали в общините Николаево, Гурково и Мъглиж.

Инж. Ранов отново призова шофьорите да бъдат внимателни на пътя и ако могат, да избягват пътуванията в тежките участъци.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн