В Стара Загора се проведе семинар-дискусия на тема “България през 2017 г.: възможности за растеж”

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов участва днес в дискусия на тема „България през 2017 г.: възможности за растеж”, организирана от представителствата на Европейската комисия и на Световната банка у нас. Форумът се проведе в зала „П.Р. Славейков” на Община Стара Загора. На него присъстваха зам.-кметовете на Общината Красимира Чахова и Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, представители на общините от областта, на бизнес организации, на неправителствения сектор.

В началото на срещата инж. Ранов отправи поздравление към организаторите и участниците. „Безспорен е потенциалът на област Стара Загора. През последните 10 години тя е неизменно сред първите три в България по брутен вътрешен продукт на глава от населението. Затова изразявам надежда, че можем да си подадем ръка и всички заедно да работим за растежа на българската икономика, че ще направим необходимото, за да бъдем партньори на българския бизнес” – каза той.

Представителят на ЕК Георги Янакиев запозна присъстващите с препоръките към България в рамките на Европейския семестър по отношение на икономиката, банковото и застрахователното дело, образованието, здравеопазването.

Постоянният представител на Световната банка за България Тони Томпсън цитира данни от ежегодното изследване за страната ни, което показва къде се намира тя по основни икономически показатели, чуждестранни инвестиции, стандарт на живот, ниво на образование, здравеопазване и др., в сравнение с още над 130 държави по света.

В края на дискусията участниците имаха възможност да зададат въпроси към лекторите.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн