Рускиня от Санкт Петербург създаде оазиса “Макао” в центъра на Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Ново заведение в центъра на Стара Загора – кафе-аперитив “Макао”, зад АГ-то, на ул. “Димитър Наумов” 77 (ъгъла с “В. Левски”), привлича от няколко дни клиенти с богато разнообразие от кафе и маркови напитки. На пръв поглед капанчето едно от многото подобни. Но в него има и нещо различно и особено: създадено е от една млада и красива рускиня – Анжелика Сергеевна от старата руска столица Санкт Петербург.

Какво е накарало Анжелика да напусне родния си град и я е довело под старозагорските липи? Естествено – една много романтична история. Била е на екскурзия в Турция, където по силата на съдбата се запознала с едно наше момче. И както става най-често във филмите, а понякога и в живота – харесали се и се взели. Така Анжелика от Питер станала Илиева по мъж и дошла да живее в Стара Загора. Но не само да живее. А и да направи още кажи-речи с пристигането си нещо полезно за града – като истинска представителка на една голяма и предприемчива нация. Сега отчита, че Стара Загора я е посрещнала радушно, а осъществяването на бизнес-идеята й е станало лесно и бързо, в рамките на обичайното време за набавяне на всички документи и разрешителни.

“Макао” се е получило чудесно заведение – красиво като стопанката си, уютно и функционално. На два етажа е и има 40-50 места. От 7 до 23 часа предлага кафе от брандовете Tezzoro и Lavazza, както и десетина вида нескафе, от които 3 студени за лятото. На фона на тиха музика се сервира още чай и различни видове сандвичи и закуски – тестени, месни и вегетариански, сладолед “Нестле”, а по заявка на Анжелика шеф-готвачът на старозагорския магазин “Берьозка” прави по оригинални рецепти руски салати и торти. Важно е и това, че цените не са високи.

Освен че се посреща обичайната ежедневна клиентела, тук се устройват различни банкети, рождени, имени дни и детски партита с аниматор, фирмени сбирки. Скоро ще има и караоке. Телефонът за резервации е 0887 82 24 63. За възрастните се предлагат и над 30 вида алкохолни напитки.

Сред първите посетители на “Макао” са, както може да се очаква, и част от онези около 1000-1200 сънародници на Анжелика, живеещи в Стара Загора, обединени от няколкото руски и руско-български клуба за приятелство. Това го издига в ранг на първото руско-българско кафене в града. Инвестицията за преустройството му не е била малка, но тя с усмивка отчита, че който не рискува, не пие накрая шампанско.

В родината си Анжелика Сергеевна е била преподавател по спортни и бални танци. Самата тя се е състезавала 11 години, като е достигнала до най-високия международен М-клас. Имала е и салон за красота в Санкт Петербург. Страстта й към танците се е пренесла и на старозагорска земя – тук тя тренира и преподава в ST Dance club, като някои от занятията за начинаещи се провеждат вече и в “Макао”. В състезанията по спортни танци Анжелика участва от името на България. С партньора си Стефан Дончев от старозагорския клуб са спечелили досега две първи места.

Младата рускиня е посетила досега всички големи български градове, но най-много харесва Стара Загора, където е намерила своя втори дом. Постигнала е голяма част от плановете си, остава й да се научи да говори добре български език, а още отсега обмисля и с какви нови предизвикателства да се захване.

Анжелика Илиева и Стефан Дончев - с купата на първенци в поредното състезание по спортни танци

#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн