“Берое” подписа с хърватския нападател Матеас Делич

STZAGORA.NET
*
“Берое” се сдоби с първо ново попълнение в паузата на шампионата. Днес своя договор с клуба подписа хърватският нападател Матеас Делич. Футболистът идва като свободен агент. За последно е играл в хърватския “Славен Белупо” (Копривница). Делич веднага се включи в подготовката на тима и вече тренира с новите си съотборници.

Матеас Делич е роден на 17 юни 1988 г. в Сански мост, бивша Югославия. Играе като атакуващ полузащитник и нападател.

Юноша е на “Славен Белупо” и започва своята професионална кариера именно в този тим. През първата година обаче е преотстъпен на “Копривница”, където играе 10 мача и реализира 3 попадения. За периода 2006-2010 г. той изиграва 92 мача за “Славен Белупо”, в които отбелязва 13 гола. През 2011 г. Делич преминава в южнокорейския “Гангвон”, където играе в 10 мача.

През 2012 г. той се завръща в родния “Славен Белупо”, където играе и последно. Във втория си период в тима той изиграва 152 срещи във всички турнири, а в тях реализира 24 гола.

Матеас Делич е бивш млаежки национал на Хърватска.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн