Общински съветници инспектираха приюта за изоставени животни в кв. “Зора”

STZAGORA.NET
*
Общинските съветници от група “Истината за Стара Загора” Янко Янков и Ивета Лазарова посетиха днес общинския приют за безстопанствени животни в Стара Загора. Посещението им беше провокирано от публикация в социалните мрежи за кучета от приют в друг град, оставени да живеят и нощуват на открито, покрити със сняг. При проверката на място беше установено, че кучетата в старозагорския приют имат колибки с одеяла в тях, а най-малките са настанени на топло в отделно помещение с включена печка. Състоянието на всички кучета е нормално, хранят се редовно и им е изчистено.

В приюта в кв. “Зора” в момента са настанени 68 кучета, които чакат своя осиновител. 3 от тях са породисти – Хъски, Питбул и Дого Аржентино. До края на януари е срокът да се открият стопаните им или някой да прояви интерес към тях. Ако не се появи никой, те ще бъдат кастрирани и предложени за осиновяване.

Всеки може да избере своя домашен любимец от приюта в Стара Загора както за пазач, така и за добър приятел. Който има желание, може да отиде на място и да си вземе за отглеждане някое от тези мили същества.

При посещението си Янков и Лазарова занесоха в приюта 30 кг суха храна и 20 големи консерви за кученцата. Те установиха, че в склада, където се държи храната, има много одеяла, дарени след акция на група младежи. Всеки, който желае, може да дари още одеяла, храна, кучешки пластмасови легла и др. за изоставените четириноги.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн