Стара Загора отбеляза 169 години от рождението на Христо Ботев

STZAGORA.NET
*
С общоградски тържествен ритуал и полагане на венци и цветя пред паметника му, в старозагорския парк „Митрополит Методий Кусев” днес бе отбелязана 169-тата година от рождението на поета и борец за свобода Христо Ботев.

„На този ден, на това място се събираме за пореден път. Събира ни духът на Ботев! Неговата непримиримост към робството, неговата жажда за Свобода, неговата любов към Родината. Неговият светъл пример трябва да остане в нас!“ – обърна се към старозагорци зам.-кметът Иванка Сотирова. „Успяхме да преодолеем кризата, която щеше да настъпи с отпадането на произведенията на Ботев от учебниците по български език и литература. Примерът за бъдните поколения трябва да стои тук, както самият Ботев е написал – „Той не умира!“. Поклон пред паметта на поета и революционер!“ – допълни зам.-кметът на Стара Загора.

Под звуците на Военния духов оркестър в тържествения общоградски ритуал се включиха още председателят на Общинския съвет Емил Христов и общински съветници, областният управител Георги Ранов и заместникът му Димитър Драчев, почетен караул на Втора Тунджанска механизирана бригада, представители на Старозагорския военен гарнизон, на обществени организации, политически партии и граждани.

#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн